Trötter...

Tisdag och onsdag har till största delen kännetecknats av trötthet. Nej, jag kanske överdriver lite. Så farligt har det inte varit. :P Kom i säng fyra i måndags natt, gick upp sju, åkte till söder innan skolan och bytte böcker. Hade sem. 10-13, men jag gick vid tolv, för att hinna hem och packa innan vi skulle åka. Satte oss i bilen och åkte förbi centrum då jag hade ett paket och hämta ut. Det var kläder och en lampa från La Redoute. Kläderna var inte alls som jag tänkte mig, en rosa topp som hade konstig passform eller så är det jag som har konstig kropp. :P Hade även beställt en lila klänning med vita prickar, trodde jag. Haha, jag hade inte läst ordentigt, det var inga prickar utan små stjärnor. Såg bara mesigt ut tyckte jag. :P

Bilfärden ner gick bra. Var framme vid halv tolv. Idag var det upp och prata lite med mamma och pappa innan de skulle åka in för mammas punktion. Det blev dock ingen, läkaren vågade inte ta något prov för han var rädd för att punktera lungan på henne. Så de vet inte vad kletet i lungorna i hennes lungor är. Jag åkte in till staden för att äta lunch med Emma. Som vanligt blev det även lite sopping, en mega söt korallfärgad topp från MQ. :) Det blev även fika! Sedan tog jag bussen hem och sedan till Jonas och deras stuga. Här har vi nu ätit middag, kollat på en futtiga Majbrasan, käkat efterrätt och kollat på en halv film. Spelare flippad ur helt och hängde sig. Fick sätta datorn på bordet, men efter ett tag gav de andra upp och begav sig till sängen. Fast att jag är trött, har ont i huvud, nacke och axlar och filmen var ganska seg, hade jag gärna kollat klart. :P Hur dåligt man än mår eller hur dålig filmen än må vara så stänger man bara inte av. :P Jag har filmen på datorn hemma så jag och Jonas får väl kolla sen när vi kommer upp igen. :)

Nu ska jag sova. Väldigt rolig Valborg jag hade. Hoppas ni hade det roligare. Nej, mysigt och skönt att bara vara hemma och slappa. Godnatt och ciao!
 
 

Till slut...

...Är jag riktigt slut! :P Äntligen klar med examinationen! Nu är det framsida, referenslista och packa som gäller innan det blir sängen för min del. Nu ska jag skynda mig så jag får sova något inatt iaf. Kvart i sju ringer klockan imorgon. Nice! :( Ciao!

Tidningsartiklar

Hittade tre helt sjuka saker i tidningen, dock på helt olika sätt.

Det första var en artikel i Punkt SE:

image241
Hur galet är inte det? Om man får en kallelse går man för fan och testar sig, bara för att vara på den säkra sidan. Usch!


Nästa var denna:

image243
Hur kan man tälta så länge på Sveavägen för ett datorspel och de där gratissakerna? Att de ens får tälta mitt på Sveavägen? Galet! Hela artikeln finns att läsa här. En sak till, att DN skriver om sådan smörja, fy skam!


Den tredje saken var mitt horoskop för dagen:

image244
Hahaha! "På topp" skulle inte vara mina ord för att uttrycka min koncentrationsförmåga just nu. :P Sitter och bloggar när jag borde plugga. :P Det klassas iofs som dålig självdicsiplin. :P Aja, nu blir det plugg, ville bara dela med mig av det roligaste jag har gjort idag, läst tidningen på nätet! ;) Ciao!

Duffy

Vilken sångerska! Har lyssnat igenom hennes album lite snabbt, men hittade direkt en grym låt - Warwick Avenue.


Duffy - Warwick Avenue


Hittade sedan den andra grymma låten, bara älskar dessa två. :D


Duffy - Delayed Devotion



Missförstånd

Finns det något värre? Nej och det var vad jag råkade ut för precis. Skulle byta böcker med en tjej och var helt tvärsäker på att vi bestämde den femte, alltså nästa måndag. Men nej, fel av mig, det var IDAG! Hon gick med på att få dem imorgon, puh. Men ändå, nu blev det jävligt stressigt helt plötsligt. Mindre än halva tentan är skriven och den MÅSTE bli klar idag, eftersom böckerna ska lämnas tillbaka imorgon. Klump i magen? Jo tack. Aja, nu blir det väl att skriva järnet, får se när jag blir klar. Frukost först dock. Ciao...

Chill hos Cindy

Igår var det som sagt film och mys som gällde, hos och med Cindy. :) Filmen var kass, konstig humor i The Heartbreak Kid. Verkligen inget att se. Malin Åkerman som det skrivits så mycket om eftersom hon medverkar i 27 Dresses, spelade den mest knäppa av dem alla i denna film. :/

image235


Jag fick i alla fall några bra bilder på söta Saga. :D

image237
Sötnos!


image238
Mmm.. Sneglar på popcornet...


image239
MUMS! Popcorn! :D


image240
Tugg tugg! :)



Familjen på Debaser

I fredags stack jag och Jonas in till stan, mötte upp Teresia på Medborgarplatsen och begav oss till Debaser för att avnjuta mina stora favoriter just nu, Familjen (och nej, det är ingen film som typ tre stycken har trott att det är när jag berättat om Familjen :P). Johan T Karlsson som gör musiken, producerar och skriver sina egna låtar är grym. Han verkar grymt skön och när han hoppar runt på scenen och svingar med mikrofonen kan man inte göra annat än att le. Musiken går det bara inte att stå still till (förutom Teresia, som inte vet hur man dansar till sådan musik ;P), t.o.m. Jonas dansade (!). Vi var hemma i rimlig tid (två typ) vilket var skönt eftersom det, som sagt enligt det förra inlägget, var plugg som stod på schemat igår (och idag... Och imorgon! :/) Här kommer några bilder iaf!

image229
Alla tre! Skum bild! ;)


Fin bild på söt! Teresia med den övergoda drinken! :D Glada i hågen? :)


image233
Tomi Kiiosk som spelade innan Familjen! Bra foto? Nej! :P
Men han var bra, sköna beats. :)


image234
Weehoo! Den bästa Familjen! :D



481 ord

Ja, så många är skrivna av 1800-2000 ord. Hur ska jag hinna med det innan tisdag? Jag har två dagar på mig att skriva resten. Har skrivit en och en halv uppgift av fem + disskussionsdel. Det löser sig! Kommer väl sitta hela måndag natt. :P Men klar, det ska jag bara bli! Kämpa på! (Haha, bra att jag peppar mig själv. :P) Nu bär det av till Cindy för chillkväll med film, chips och dip! :D Uppdatering om helgen kommer imorgon, får gårdagen tåls att skrivas om! :D Ciao!

Bussen från centrum..

Igår var jag en sväng i centrum efter skolan, skulle träffa en tjej och fixa med mina krämer. Men skitsamma, inte det som är poängen. Poängen är att alla dessa skitungar som springer runt i centrum (det bryr jag mig inte om att de gör, vad ska man annars göra i Täby vid den tidpunkten? Hey, jag var ju där! :P) och ska ta bussen hem. Samma buss som mig! Det "roliga" är att när man tar bussen från Danderyd bildar allt vanligt folk som står där en kö, som vanligt folk brukar göra! Och det bästa är, vet ni vad det bästa är? JO! Att folk inte tränger sig. Men nej, är man 15 år och ska ta bussen från Täby Centrum trängs man. Åhh! "Har inte din mamma lärt dig hur man står i kö?" Snäll som jag är, låter jag många gå på före mig och jag kommer på bussen nästan sist, nästan alltid. Det spelar inte så stor roll att jag kommer på sist, utan att andra trängs! Det är liksom inget led, utan en klunga som trycker på bakifrån, som på en galen konsert där alla groupies vill känna lukten av bandets svett... Typ!

Jag är inte så arg som det må låta, men det är en smula irriterande. Man kan ju hoppas att alla dessa skitungar växer upp och lär sig bilda en kö som vuxna och mogna människor gör. Eller kommer de nya generationerna lägga grunden för ett kölöst och istället klungande samhälle? ;) Kommer vi säga stå i klung istället för stå i kö som vi säger idag? :P

Godnatt och ciao mina vänner!

Middag och utgång

Här är min lördagskväll i bilder!

image212
Värdinnan - Madeleine, superbra på att posa! ;)


Hon fick en fin blomma av mig!
De som har kommit värmer upp i soffan! :)
Jag försöker posa lika snyggt som Madde! :P


image216
Mat! MUMS! Det var supergott, älskar buffé mat! :D


Mätt och belåten, Madde två i bakgrunden!
Vi skulle göra Strawberry Daiquri's, men Maddes blender la av (!),
fram med stavmixern & på med förkläde! :D
Strike a pose Madde och Ellinor! ;)
Tjejerna drack och var glada... Och hade sitt eget hår ända tills...


image220
Perukerna kom fram! :D Såå kul!


Madde med syrran Nathalie!
Andra Madde med en het blondin! ;)
Jag och Natta! Haha! :D


image224
Sedan bar det av till stan och "The Ice". Strippstång någon? Javisst! ;)


Syrrorna var helt galna i stången!
Sedan blev det korv i väntan på bussen! :)
Sista fyllebilden på partypinglorna! :D


Fy fan vad kul vi hade tjejer! Samma tid, samma plats denna helg? ;D



Grillkväll och doppelidopp

Torsdagens grillkväll och bad i bubbelkopp i bilder! :D

image198
Det blev GT till grabbarna...


...och drinkar till tjejerna!
Annika förbereder salladen! ;)
Feppen och Jonte spelar gura! :D


image202
Joseph och Cristoffer svullar på!


Korv med bröd och potatissallad!
Djurbilder, Tuva och Berra! :D


image206
Tjejerna i badet! NICE! ;)


Tjoho! :)
Grabbarna!
Annika efter badet med hund och katt! Fin bild!



Sol, vind & vatten

Helgen har varit helt underbar och vad bättre avslutning kan man få än sol? :D Jag ska gå ut och steka nu och hoppas på att det inte blåser för kallt och för mycket. Ett glas vatten kan vara gott och bra också! ;) Ciao! (Bilduppdatering kommer sedan :D)

Skoltime

Nu sitter man här i skolan. Började två och slutar fem idag. Efter skolan bär det antagligen av till Jonas syrra Carro för att hänga med hennes grannar och så ikväll. Hoppas man är välkommen! :P

Igår var det verkligen super nice. Tog med mig två spritflaskor och allt blev uppdrucket av oss tre tjejer! ;) Det var inga hela flaskor men ändå. :) Vi badade i deras bubbelkopp, bastade, grillade, sjöng, drack och snackade skit! Årets första dopp alltså! ;) Hehe. Jag glömde tyvärr min kamera där, men tog ändå inte så mycket bilder. Glömde bort kameran när vi sprang upp och ner mellan bad och bastu. Klantig som jag är hade jag säkert tappat den i badet. Så det var tur att den låg inne i huset. Men klantig som jag faktiskt var, så glömde jag kameran där. Måste ju ha tillbaka den tills imorgon kväll då jag ska på middag hos en tjej i klassen. Annars får jag väl vara paparazzi med hennes kamera och sno bilderna av henne. Nu ska vi bege oss och vara lite nyttiga! Ciao!

Uppdatering

Förlåt! Har inkommit klagomål från älskling och pappa att uppdatering varit dålig de senaste dagarna. Men det är bra, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. ;) Har knappt varit hemma känns det som. Oj, kollade efter nu - har ju inte bloggat sedan i måndags. Ojdå! Här kommer snabbgenomgången av min vecka so far!

Tisdag: Slappade nog bara på förmiddagen, började 13 med föreläsning. Därefter åkte jag hem och tänkte vila lite. Precis när jag lagt huvudet på kudden hör man älskade Filippa och Carro. Vilade iaf en halvtimme. Precis när jag skulle gå ner till dem ringde älskade Johanna. Så mysigt att prata! Nu gick jag ner och käkade med dem. Plötsligt kom någon in genom dörren, Peter, Carros nya kille. Han verkade trevlig och vi satt och snackade allihop ett tag. Sedan kom Cindy och hämtade mig och det blev Desperate Housewives (JAAAA, ÄNTLIGEN! :D) och Brothers and Sisters. Missade tyvärr House, synd, är så spännande, men fruarna går föra allt. ;) Det blev även lite promenader med hundarna och svull - chips (iofs lågfett) och naturgodis. MUMS! :)

Onsdag: Ledig hela dagen, så passade på att umgås med Maria. Det blev lunch här och sedan en promme till Centrum. Inhandlade ett par silvriga Overknee strumpor (30 kr på rea på H&M!) och en klämma med en stor, fin rosa rosett, från Glitter. Provade även denna underbara klänning på H&M.

image196
Såå fin modell, underbart material och härliga och coola färger. :D
Skulle köpt den bums om pengar funnits!


Sedan tog vi bussen hem till mig och hämtade bilen och begav oss till Vallentuna för en kväll fylld utav mathandlande, tv, matlagning, dissande av föreläsning (Maria :P) och läsning (Emma :P) och Sex and the City. :D

Torsdag: Idag var det basgruppsdag, men orkade verkligen inte gå upp när klockan ringde sju på morgonen. Jag ställde om klockan till nio, men tog mig upp vid halv elva och var fortfarande trött! :( Sedan blev det med Vecko Revyn i högsta hugg (ja, jag läser den fortfarande, kan liksom inte förmå mig själv att inte betala den där räkningen som dimper ner i lådan en gång om året. :/). Iaf, sedan blev det promme med Cindy runt Hagby. Gick en rejäl runda, drygt en timme. Åkte hem och käkade, gjorde råstekta potatis med lövbiff och vitlökssås. MUMS! Fixade lite, ringde lite samtal, bl.a. till mamma om sommarschemat. Tiden gick och skulle bara blogga lite snabbt, men då dyker en underbar ruta upp på datorn. "Hallo! Vill du grilla med oss ikväll?" Från att ha varit helt seg, trött och yr hela dagen dyker min ängel Maria upp och rör upp underbara mys känslor som bara en grillkväll med goda vänner kan göra. :D Tråkigt att Jonas inte är här bara. Men men, inget att göra åt. Har satt upp oss på en ny lägenhet också, dags att hålla alla tummarna som finns igen!

Har även lagt in en beställning på La Redoute! Man fick 100 kronor studentrabatt, vem kan motstå det?! Inte jag!

image201
Pumps och capribyxor blev det! :)


Nu blir det dusch och sedan bär det av till Vallentuna. :D Kommer bilder sen! Ciao!

Besviken, men glad

Ja idag har det varit känslornas dag. Om vi börjar med natten så var den lång, om man ser till hur länge jag var vaken och kort om man ser till hur länge jag fick sova. :P När jag låg i sängen var jag så upprymd av alla tankar som for runt i huvudet kring lägenheten, så jag bestämde mig för att läsa kurslitteratur. Gjorde det i drygt en timme, till kl. två, men kunde inte riktigt somna då heller, men somnade väl runt halv tre.

Upp halv sju och kollade lägenheten, fortfarande ett, yes! :) Stack till skolan. Pratade med en på instutionen (min gamla lärare från Kulturanalyser :P) och hon bad mig maila om mina byten och så (har gjort det nu ikväll). Sedan ringde jag till SSSB och frågade om kontraktskrivning, eftersom Jonas är bortrest i veckan och om uthyrning i sommar. Allt det "löste sig", det var inga problem. Gick sedan på rasten och kollade lägenheten, en halvtimme efter den gått ut, "Du är nummer två i kön". VA? NEEJ! Vad hände? Någon hade satt upp sig som hade fler ködagar än oss på de två timmarna. Så jäkla surt. :(

Aja, slutade vid tolv, men var glad ändå. Lyckoruset jag byggt upp under hela helgen verkade hålla i sig, tur var väl det. :) Hoppade av bussen två stationer tidigare och gick en omväg hem. 7 500 steg var jag uppe när jag kom hem. Käkade lunch och slappade. Pratade med älskling, vi var besvikna båda två. Klockan var nu halv sex och jag som hade tänkt vila. Det kändes för sent för det så gick en promenad till affären för att handla självhäftande plast (sånt man klär skolböcker med) till mitt fotoalbum. De hade givetvis inte det, men någon ursäkt var jag tvungen att ha för att ta mig ut. Det blev min andra favoritglass, Sia's Lemoncurd istället. :P

image195
MUMS! Har ätit ett lass av den nu till Anna Pihl. :)


Iaf på väg hem gick jag också en liten omväg och mötte då Jonas pappa, som var på väg hem från jobbet i bilen. Han: "Ska du hem eller?" Jag: "Man samlar inga steg på att åka bil!" ;) Väl hemma, yes, 10 000 steg, nådde mitt mål för dagen. :) Så sammanfattningsvis innehöll dagen känslor som: bevikelse, lycka, saknad och tillfredsställelse.

Är sjukt trött nu så det lutar åt sängen snart. Jag har sovmorgon imorgon så tänkte ställa klockan sent och hoppas på att man vaknar utav sig själv. Så skönt att göra det. Ska försöka få tag på Jonas, som inte svarar. :/ Aja, godnatt säger jag väl då! (Konstigt att tänka på att lägga sig för natten klockan 21:30, inte alls likt mig. Vet inte när det hände senast. :P) Ciao!

Atonement

Efter filmen hämtade Cindy mig och vi gick en promenad, handlade mat, lagade mat, åt mat, snackade skit och kollade på en film (till, för mig då :P). Super mysig kväll! Jag var faktiskt på stålande humör (trots att Jonas åkt), men det berodde nog mycket på sällskapet och tanken på lägenheten. :) Atonement (svensk titel: Försoning) var väldigt förvirrande i början, man bara kastades in i deras liv, men sen förstod man allt lite längre fram (läs: i slutet!). Den var väldigt sorglig, men samtidigt lycklig. Se den också, så förstår ni!

image194


Nu har jag tagit bussen hem och pratat med Jonas i tele. Nu blir det läggdags, ska upp tidigt på seminarie imorgon! Ska ringa till SSSB och prata med studievägledningen, så kommer missa lite i början av seminariet, men vad då? Lägenhet och min framtida utbildning känns viktigare för stunden. Godnatt mina vänner och håll alla tummarna ni har för att lägenheten blir vår!

Den nya människan

Idag blev det slappe-söndag. :) Haha. Jag är en sådan latmask så det finns inte. Åkte och lämnade Jonas sedan blev det hem och käka lite lunch och kolla på Den nya människan. Cindy rekommenderade den för länge sedan och har haft den på datorn i princip sedan dess och nu kollade jag äntligen på den. Den var bra. Den berättade en hemsk historia, som på sitt sätt är lite märklig för det är inte så man trodde att Sverige var för bara 50 år sedan. Sevärd!

image193



21

Ikväll var det bio som gällde med älskling. :) Mysigt att hitta på något (gratis :D) sista kvällen, eftersom han åker imorgon. Han är där nere och packar nu. :P

Iaf, filmen. Den var helt okej, ganska cool, men ändå en Hollywood-tjäna-mycket-pengar-film. Inte speciellt djup, men den hade sina stunder och twister. :)

image192


Vi var ju och kollade in området kring lägenheten innan. Jag tyckte det var helt okej! Klart bobart. :) Haha, vi gick in i porten och vad hör vi? En tjej som stönar väldigt högt. Haha! Jag bara skrattade. Flyttar man in där får man passa sig! ;) Haha! Vi ligger fortfarande etta så väntar med spänning på att det ska bli måndag kl. 10 och se var vi står då. Nu ska jag ner och blanda en god drink och äta lite chips med transfetter i. :P Ciao!



Fortfarande etta!

Håll tummarna för oss med lägenheten! Men blir osäker ändå. Vet inte om vi kommer klara hyran över sommaren. Får kanske kolla på uthyrningsalternativ. Men vill inte att nån främling ska röjja bland våra saker. :/ Vi får se hur det ser ut på måndag! Får vi den blir det lätt drinkkväll i Kungshamra. :D Jonas kollade in området runt just den lägenheten och sa att det såg rätt röjjigt ut, ganska sunkigt tydligen. Vi ska åka och kolla in nu tillsammans så får vi se hur vi gör sen, om vi fortfarande står etta. Önska oss lycka till och håll tummarna återigen för att vi gör rätt beslut om vi nu får något att besluta oss om. :P Ciao!

Juno

Vad ska jag säga? Jag är mållös. Vilken underbar film! Helt otroligt faktisk! Hade typ inga förväntningar när jag satte igång den, men vilken härlig film. Jag är kär i Juno. Hela hennes uppenbarelse och hennes jargong är så.. Så mycket på en och samma gång. Hon är rädd och modig, dum och klok, cool och fåning samtidigt. :) Jag sitter här helt rödgråten, för det är så mycket känslor i filmen.

Den får 11 av 10 från mig, så grym var den. :D

image197


image196
Tycker den första bilden är sååå söt. Den andra är en cool poster!



Slappe lördag :)

Gick upp i hyfsad tid idag iaf, ställde klockan på tio och vi kom faktiskt upp då. Är sååå lätt att somna om i en skön säng en lördags förmiddag när man ändå inte har något planerat. Men nu sitter jag här och lyssnar på min sköna musik och väntar på att filmen Juno ska tankas över till Jonas bärbara så jag kan kolla på den på hans fina tv. :) Hoppas den är bra, Maria har iaf sagt att den är bra så hoppas på det. Har nog glömt säga det men ikväll blir det faktiskt bio. :) Vi ska kolla på filmen 21 som de gör reklam för på tv, den hade premiär igår så. :)

Jonas stack iväg med sin pappa för att köpa delar till däckkrängaren tror jag, eller nått sånt. :P Krängaren är sönder så de ska laga den så Jonas kan tjäna lite pengar. :) Någon som vill ha sommardäck på sin bil, som ännu inte bytt?
Let me know!
:) 400-500 kronor beroende på plåt eller aluminiumfälg. :) Hehe, gör reklam för Jonas extraknäck i bloggen, det är bra. :P Iaf, så då tänkte jag att jag får roa mig själv och vad passar inte bättre än en älskad film? :D Inget passar bättre! Nu är det klart, ciao!

Please don't stop the music

Sitter och lyssnar på sköna låtar. Här är några jag varmt kan rekommendera:

Cherish Ft. Yung Joc - Killa
Duffy - Mercy
Familjen - Kom säger dom
Firefox AK - Winter rose
Gnarls Barkley - Run
Lykke Li - I'm good I'm gone
Madcon - Beggin'
Madonna Ft. Justin - 4 minutes
Matt Pokora - Dangerous
Sara Bareilles - Love song
Yael Naim - New soul

11 riktigt heta låtar just nu! :D Nu blir det Gura Hjälten 3! ;) Ciao!

Detta köande

Att stå i kö till lägenheter på SSSB:s lägenheter har vi gjort så mycket nu på sista tiden, jag har tappat räkning för längesedan. Det roliga är att igår gick det ut en lägenhet som vi hade satt upp oss på och vi var tvåa igen! Jag är så glad för att vi börjar närma oss. Igår när det kom ut nya lägenheter satte vi upp oss på en ny och vi ligger fortfarande etta i kön! Weehooo! Tänk OM det är vår tur denna gången? Tänker man så är det många nya frågor som dyker upp. Vill vi ha lägenheten över sommaren då vi kommer vara nere i Skåne? Kommer vi ha råd med hyran över sommaren? Ska den stå tom eller hyras ut över sommaren? Tusen frågor som måste besvaras isf. Men det tar vi på måndag isf OM lägenheten skulle bli vår. :D Tråkigt att Jonas är i riksgränsen OM vi skulle få den. Då kan vi inte fira ihop. Nej, gud vad jag låter optimistisk. Men som sagt, drömma går väl? :)

Upptäckt en hemsida

Drömde mig bort i flera timmar igår på en ganska fantastisk hemsida. Gissa vilken? Jo, You Tube. Jag upptäckte den igår, på riktigt, på mitt sätt. Inte på någons annans sätt. Massa roliga klipp som Jonas tycker är kul att titta på. Utan saker som jag tycker är kul. Sökte på Amazing pianist och kollade på grymma människor. Kollade på ännu flera grymma människor som dansar Locking, helt otroligt cool dans och Lindy Hop, sjukt snabb dans som man blir så glad av. Kollade lite på dansgruppens Bounce klipp.

Eftersom det är So you think you can dance har jag blivit helt galen i dans just nu. Önskar jag kunde ha bättre koordination så man kan dansa. Tro mig jag har försökt, jazzdans (tror jag det kallades) i typ mellanstadiet, aerobics som pass och i skolan och ännu en gång danskurs under gymnasietiden, men jag får inte ihop det. Dessutom är jag livrädd för att stå på scen, eller var det innan iaf när det gällde dansen, men det var väl för att jag aldrig kände mig riktigt bekväm kanske. Iaf, You Tube på mitt eget sätt igårkväll var underbart. :D

Den här konversationen från msn med Maria får avsluta inlägget och förklara mina känslor kring "Lärarhögskolans" (läs: SU:s) kurslitteratur. ;)

Jag: Sen ska jag göra mig iordning för natten och läsa i sängen tänkte jag
Maria: åh mysigt
Jag: mysigt? Nja, lite halvtråkigt att läsa kurslitt. Tar nästan emot att lägga sig. :P
Maria: haha
Maria: jag trodde det var någon rolig bok :P
Jag: haha näää

Godnatt!

Steg, steg och återigen steg!

Häromdagen åkte jag fram och tillbaka från skolan. Då visade min nya räknare endast 1 600 steg. Igår åkte jag också fram och tillbaka från skolan och då visade den 6 000 steg. Idag visade den 3 000 steg fram och tillbaka från Universitetet. Har iaf gått en promme idag med Cindy så är uppe i drygt 9 200 steg. Nice! Men det skumma är att idag på promenaden gick jag och Cindy lika långt men hon gick 2 000 steg mer än mig. Vet inte om min mäter för få eller hennes för många. Inte lätt! Ciao!

Marimekko

Idag lanserar tydligen H&M kollektionen "A Tribute to Marimekko". Visste att den skulle komma, men inte när. Surfade in på nätet för att kolla in den. Tyvärr höll dem på att uppdatera så man kunde bara kolla in den från förstasidan, inte handla något eller kolla fler färger eller så. Som det ser ut just nu så var det här mina favoriter:

image189


Färgglada och tjusiga. Vet dock inte om jag kommer köpa någon, dem var lite dyrare än andra H&M kläder. Vi får se! Budgeten tillåter dock inget alls just nu. Jo iofs, har hundra kronor på H&M och på MQ! Nice! :D

Var inne på Kicks idag och hämtade ut ett gratis mascaraprov. Gratis är alltid gott! :D Estée Lauder, Double Wear Zero-Smudge Lengthening Mascara. Puh, har nog aldrig hört ett längre namn på en mascara. Haha! Den får testas imorgon. Snart blir det grillade hemmagjorda hamburgare eller som Filippa säger "hambuer". ;) I vilket fall som helst så är det MUMS! :D Ciao!



Hearing om lärarutbildningen

Det var vad som stod på schemat idag. Vad en hearing är vet jag inte riktigt, låter dumt att skriva så när man varit på en idag, men iaf. Det var sex stycken som satt i en panel som de kallade det för, representanter från Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Skolborgarrådet, en lärare från "Klass 9A", en elev från LHS och den sista kommer jag inte ihåg. Det fanns en moderator, tror jag man kunde kalla honom för som var journalist.

Det kom fram många intressanta aspekter. Här är några av dem i korta drag: Vissa tyckte det var viktigt att höja statusen på läraryrket, längre lärarutbildning som Finland (5 år), mer anknytning mellan högskola och praktik, mer ämneskunskap, högre lön. De tyckte att forskaranknytningen skulle vara bättre på högskolan. Lärande är mer än bara ett ämne, man måste presentera det i elevernas värld. Alla passar inte som lärare ev. p.g.a att det inte längre finns en lämplighetsprincip, innan kunde man avråda studenter från att fortsätta sina studier om de ansågs opassande för yrket. Vi måste föra in tekniken i skolan och sluta undervisa som att vi fortfarande lever på 70-talet. Måste göra lärarutbildning mer attraktiv, idag är det bara 1,4 sökande/plats, på 80-talet var det 10 sökande/plats!!! Engagemang och ledaregenskaper hos en lärare är didaktik och pedagogik i praktiken. Höga förväntningar på elever gör att de presterar bättre.

De kom in på legitimering/licens för lärare, en i publiken sa att man kanske borde ha en licens för lärarutbildare!? Det tyckte jag var bra! Det är inte alla lärare på LHS som föregått med bra exempel direkt. Ett bra citat från hearingen var "Alla lärare kan inte älskas av alla elever". Det ska jag definitivt bära med mig. Hur bra man är som lärare så kommer det alltid finnas vissa elever man inte passar ihop med, som inte gillar det man gör. Det behöver inte vara något personligt. Hon sa att dem elever som inte tyckte om en under tiden man hade dem i skolan, kunde senare inse att läraren var otroligt bra, de lärde sig mycket, men att det var en tuff tid just då.

Det blev väldigt komprimerat, men det var det mest intressanta enligt mig. Det jag har skrivit skulle man på LHS kunna ha som disskussionsunderlag under en hel utbildning känner jag. Mycket intressant saker sades. Känns som att hearingen kunde varit minst två timmar till. Förresten så spelade dem in den också, undrar var den kommer sändas? Svt kanske. Någon som vet?!



Tur var väl det

Måste ju klargöra för mina underbara föräldrar som inte upplevde denna känslostorm igår, som orsakades av vädret. Snön är borta, tack gode gud! På eftermiddagen övergick det till regn och det var varmt ute också så snön skulle inte legat kvar ändå (6 plusgrader tror jag). Puh! Nu välkomnar jag våren med öppen famn! Ja skönt för er där nere att ha vår, vi hade ju det också innan, men vintern ville hälsa på oss en förmiddag till. Hoppas den håller sig borta bra länge nu!

Ingen bra start på dagen

Man vaknar upp och ser detta:

image188


AAAHHH! Blev galen, var är våren? Det är för fan den 9:e April. Blev skogstokig!

Shopping, städning och glass!

Skolan idag var okej, vår lärare som föreläste. Tycker hon är bra. Det är bra. :) Efter det blev det att svänga förbi Mörby centrum och tänkte hämta ut tabletterna för min sura mage, men de fanns inte inne, så det blev annan shopping. :) Det blev pärmar på halva priset från Hemtex. Frågade expediten om det var två stycken, ja svarade hon. När jag kom hem och packade upp blev jag glatt överraskad att ha fått fyra för 49 kronor! :D

image183


Sedan blev det att vila och städa på mitt pysselbord som var helt belamrat med julsaker jag köpte på rean efter jul och det jag beställde sist från Panduro. Hittade då det påskpyssel jag gjorde i påsk. Här kommer tre av mina åtta "hönsdamer". :D

image185


När jag ändå hade kameran framme fotade jag halsbandet jag gjorde förra veckan, från rea grejerna jag beställde på Panduro. :)

image186
Fräsigt tycker jag! :)


Sedan blev det middag, So you think you can dance Scandinavia och House med världens godaste glass - Phish Food från Ben and Jerry's. :D Ingen studentglass direkt, men den är himmelriket på jorden, speciellt efter detta tråkiga väder idag.

image187


Nu blir det Brothers and Sisters. :) Ciao!



Promenix!

Idag har jag varit ledig och har läst lite, men bara lite. :P Har skrivit ut två kompendium också, sjukt långa. 100 och 127 sidor. Inte kul. :( Aja, sedan tog jag och Cindy en promme efter lunch. Blev vår vanliga runda runt Mörtsjön. Idag blev det ingen dramatik, alla hundar gick fint. :) Min stegräknare räknade 1 100 steg mindre än Cindys så jag fick en ny idag av Danne. Så snällt! :) Jonas fick också en så vi ska ha dem imorgon och kolla vem som går längst. :P Här kommer bilder från prommen idag!

image179
Ankorna vid sjön!


En hackspett högst upp! Skogen och en bäck! :)


Nu blir det sängen, föreläsning imorgon - 9 till 11. Godnatt!

Kalas

Igår var det födelsedagskalas för Jonas mamma Ninni. Var dålig med bilderna men tog några på Flibban! De kommer här! :)

image173
Filippa och jag lekte med Mix-Max!


Min gubbe! Filippa i närbild! :) Alla försvann upp på ovanvåningen, kvar var pensionärerna.
Evi kom, man ser hennes tjockismage lite! ;P


Av mig, Jonas, Carro och Flibban fick Ninni en löpare, två grytlappar och en grythandske. :) Superfint! Hon verkade tycka om det. :) Därefter blev det film - No Country for Old Men. Den var lite seg och skum. Annorlunda. Vet inte riktigt om jag tyckte om den eller om jag tyckte den var skön. Kolla in den och bilda er uppfattning om den!

image178



Drinkkväll!

DRINKAR! :D


MUMS! :)


image162
Maria och jag, bruttorna! :)


Maria, Hasse och Crippe. Madde och Annika.
Maria och Henke, Henke skrattar åt You Tube klipp! :) Jag och älskling! :)


image167
Pojkarna busar på golvet! ;)


Art fular sig! Olle dansar! Henke och Maria fular sig!
Art, Jade och Crippe slickar på guran! :P


Det var en trevlig kväll absolut! Senare bar det av till Tegel, men det var 22 så alla kom inte in. Jag och Jonas försökte inte ens. Vi gick till en sunkig kebaberia, jag och Jonas käkade inte så vi väntade utanför. Där hände det sjukaste. En kille satt på en bänk och efter ett tag såg Jonas hur han låg på marken. Vi fick liv i honom och jag ringde hans mamma som senare kom och hämtade honom. Läskigt för han var helt borta. Fick knappt några svar ur honom, vet inte om det var alkohol eller droger. Aja, en god gärning gjorde vi iaf. Bra teamwork älskling!



Rekord!

Slog mitt rekord igår för unika besökare på bloggen, hela 15 stycken kollade in den! :D Det beror verkligen på vad man har för rubrik på inlägget och tiden har säkert lite betydelse också. Men det var kul! Fortsätt så! Och fler kommentarer skadar inte heller. :) Fick även många sådana igår för den delen, men det är alltid kul med kommentarer!

2-månaders dag :)

Igår hade jag och bloggen två-månaders dag. :) Haha! Vi firade det med goda drinkar hos Micke! Nej skämt åsido. :) Bilder från gårkvällen kommer strax! Ikväll blir det söndagsmiddag (läs: födelsedagskalas) för Jonas mamma som fyller år imorgon. Hon vägrar kalla det kalas! ;) Snart måste vi åka till centrum och köpa present. Får se vad det blir!

Haha, har jag skrivit om vad som hände i fredags/lördags? Förra veckan när Teresia och jag var ute glömde jag mina nycklar i hennes väska. Nu i helgen glömde jag nycklar... Och mitt busskort... Och mitt leg. OCH mitt VISA! Haha! Man kan inte annat än skratta. ;) Får det på tisdag när vi har föreläsning ihop. :) Nu ska jag byta om så jag är klar för centrum sedan ska jag kolla bilderna från igår (typ 100 stycken :D) och lägga upp några här. :) Ciao!

Värsta klyftan

Snubblade häromdagen över dessa fina bilder på Jennifer Love Hewitt i en underbar klänning. En riktig drömklänning för mig! Vet inte vad det är för designer men vem bryr sig? ;) Kommer ändå aldrig ha råd eller ta mig råd att köpa en dyr märkesklänning. Men som sagt, helt underbar! :D Drömma går väl? :)

image155

Och vilken klyfta! Den kan man ju också bara drömma om! ;P Iaf om man heter Emma Köhler. :P

image156



Design

Vad säger ni om den nya designen på bloggen? Den är inte riktigt klar än, några finjusteringar kvar. Jag är dock sjukt nöjd! Jonas är så snäll som hjälpt mig. :) Ciao!

Gårdagen

Igår bar det av till skolan på föreläsning, 9-11. Det var en riktigt cool föreläsning, handlade om döva och hörselskadades situation i skolan och hölls av en döv! Hon tecknade till tolkare. Häftigt! På eftermiddagen skulle Jonas och hans syrra åka till Ikea, så då var Filippa här hos oss under tiden. Jag städade och fixade på ovanvåningen. Hon kom upp och hittade ett spel hon lekte med. Jag tyckte det var jättekul när jag var liten!

image147



Jag gjorde mig iordning för kvällens bravader (läs: Tegel!) och sedan käkade jag med Ninni och Danne, Jonas päron. Jonas och dem kom hem från Ikea vid åtta och då käkade dem.

image148



Vi kollade givetvis på Så ska det låta och dansade. :D

image149



Pensionärerna i soffan var inte så sugna på att dansa! :P
Filippa och Carro rockar loss!


Sedan kom Teresia och vi gick upp och drack, Jonas och Carro åkte också, Jonas till Henke och grabbarna för att spela Wii och så, Carro åkte hem med en trött Filippa.

image154
Snyggingar! :)


Väl på Tegel var det inte så fruktansvärt mycket folk, men vi hade skitkul ändå! Ganska kul att min dialket är ett bra samtalsämne på krogen. :P Iaf, dansade som galningar (som vanligt :D) och stannade till tre. :D Sedan sov Teresia här och åkte hem vid tolv. På eftermiddagen har jag bara slappat. Lyssnat på musik, lagt en ansiktsmask, filat naglarna och nu håller jag på att måla dem. :)

Ikväll blir det party igen, drink/inflyttningsfest hos Micke, en gammal gymnasiekompis till Jonas. :) Det blir nice! :) Puh, fest tre gånger på två helger. Märks att man börjar bli gammal! ;P Ha en trevlig lördagskväll! Ciao!

12 384

Gissa vad? :) Steg! :D Weehoo! Fan vad bra jag är, har gått två långa promenader idag.

Efter doktorn bar det av till Maria, hehe var hos henne 9:30. :P Gick nästan en timme och sedan till affären, systemet och apoteket. Vi kollade kläder på nätet, nice! Finns så mycket fint och blir så sugen på att beställa. Men ska försöka var duktig. :) Vi lagade en supernyttig lunch (ganska nyttig iaf ;P) pastasås innehållande skinka, broccoli, purjo och svamp och givetvis pasta till det. :P Sedan skulle Cindy och jag gå en prommis, så då gjorde vi det. Det värsta som kan hända, hände. Två av tre hunder stack iväg. Fy, värsta minuterna på långe. De kom tillbaka helskinnade efter kanske en kvart, men usch! När jag väl kom hem möttes jag utav Carro och Filippa. Mysigt så! Filippa plockade blommor i trädgården så jag hjälpte henne. Därefter hade Cindys nya skola öppet hus idag. Hur spännande som helst. Helt sjukt vilken teknik de målar med. Ser ut som fotografier. Sanslöst fina. Ni måste gå in och kolla deras hemsida. Den här målningen fastnade jag för, vilken är målad utav en av ägarna/grundarna till skolan.

Nu är jag sjukt trött och skulle egentligen behöva städa på rummet, men får nog bli imorgon. Ska försöka komma i säng nu. Ciao!

Hjälp

Imorgon blir det att åka till doktorn för min sura mage. Ska vara där 8:30 så måste verkligen sova nu, annars kommer jag somna i hennes knä :P Lite läskigt att åka till doktorn. Har inte rikttigt vant mig vid att man måste bli vuxen nu och göra sådant själv. :/

Idag har inte hänt så jättemycket roligt. Var i skolan, det var iofs lite mysigt att träffa tjejerna. Tycker om dem mycket! Finns många trevliga i klassen. Jag och en tjej käkade till och med lunch, mysigt. Till och med, står för att vi äter typ aldrig lunch i skolan och jag är en av dem som tycker det är mysigt att göra det och tar mig råd och tid till det ibland. Inte alla som resonerar så.

Nu kurs nu, började igår. Vår lärare verkar bra. Hon är skåning. :) Hon är inte som vår förra lärare, hon kändes så stressad. Inger som vi har nu är lugn och jag har kommit på att det är en av de två viktigaste egenskaperna en lärare på högskolenivå måste besitta, dels att de är lugna och de måste vara organiserade och ha en struktur i undervisningen. Ordning och reda, pengar på fredag! ;) Vad tycker ni? Bör alla lärare vara så, oavsett vilken ålder man undervisar? Specialpedagogik är det på schemat nu i fem veckor. Det känns mer intressant än vad jag trodde att det skulle bli. Vår lärare gjorde en superintressant presentation av sig själv och jag älskar att lyssna på människor som är duktiga berättare och som har intressanta saker att berätta. Iaf, spec. ped. är ju någonting som alla oftast kan ha något minne av från sin egen skoltid. Att man hade specialklasser eller specialpedagoger man fick gå till. Det blir nog bra, bättre än förra kursen som var ganska tråkig enligt mig.

Ligger nu fyra i kön till lägenheten så det blir inget denna gång heller. Nu skiljer det iaf inte så mycket i ködagar, vi har 637 och den som ligger först har 666 ködagar. Vi vet inte riktigt hur vi gör, tråkigt om vi skulle få en lägenhet innan sommaren, som vi inte kommer bo i under tre månader, men behöva betala hyra för. Hörde att man kunde få hyra ut i andra hand över sommaren?! Någon som vet något om det?

Nej nu måste jag hoppa i säng! Ciao!

Bättre sent än aldrig

Haha, här kommer en liten påskhälsning! Nej, det är påskkorten jag gjorde. Har aldrig skickat påskkort innan, men år fick jag en lysnade idé så här får ni se!

image146


Jag tyckte de rosa marängerna var så underbara, så min första tanke var påskkort när jag såg arket. :) Rosa är ju påskens färg, så det var perfekt.

Kollade SSSB och det fanns tre lägenheter i Kungshamra ute. Än så länge står vi tvåa i kön på den vi satte upp oss på, men den ligger ute till torsdag så vi får se vad som händer. Nu blir det godnatt! Ciao ciao!

Mitt nya liv

Är inte riktigt lika arg längre. Jag vet, bli arg för att tv-program? Men det är så bra och jag vill verkligen se det. Mitt största tv-nöje på hela veckan. Undrar vad Jonas skulle säga om jag ryckte sladden en måndag när 100 Höjdare går? Haha, hemska tanke. :P

Mitt nya liv har börjat idag. Tyvärr gick det inte så bra, men ändå. Jag försökte! ;) Cindy har bestämt sig för att börja sitt nya liv och hon tycker vi ska öka på våra promenader (fler i veckan och längre) och hon har även börjat med stegräknare. Jonas mamma och pappa har använt det mycket innan och just nu gör Danne det. Jag har också haft den ett par dagar innan, men jag gick inte så mycket och sen räknar den inte alla mina "småsteg" här hemma. Men men. Idag gick vi iaf en promenad 08:30 (ja, på morgon! :P). Visserligen den vanliga vi brukar gå - runt Mörtsjön, men det blev inte så mycket steg på min räknare. 3 200 steg blev det och sedan bar det av till skolan. Vid dagens slut visade den bara 3 000 till, alltså slutade det med drygt 6 000 steg idag. Rekommendationen är 10 000 steg per dag. Puh, man måste gå ganska mycket för att komma upp i det. Aja, jag kämpar på och jag är inte superseriös med stegräknaren. Måste köpa en ny för denna jag har nu är sönder i infästningen och trycker mot höftbenet, aj aj. Jag är iaf glad om jag kommer upp i 10 000 steg någon gång i veckan. ;) Är ganska trött nu, blir sängen snart, ska bara först... ;) Ciao!


Arg!

Så jävla lönt och fixa med boxarna när jag sitter och kollar på mitt bästa program på hela veckan. Schysst att inte ens fråga! ÅHH! Dessutom när det väl fungerar efter fem minuter då är det precis reklam. ARG!

Party party!

Ser ni mig? ;)

image145


Bilden är från Ambassadeur i fredags. Hehe! Jag är mitt i smeten! ;)

Aja på fredag blir det mer party! Nice! Det blir gratis inträde eftersom jag fick en inbjudan i och med att Tegel har nyöppning, de har tydligen renoverat. Det blir med Teresia! Vi har skitkul ihop så det blir grymt! Ciao!

Äntligen!

Är bloggen uppe igen! Jag som har haft så mycket att blogga om i helgen! Lite bilder och så, men det får bil sen för nu måste jag duscha, käka och bege mig till skolan, ska åka om drygt en timme! Dessutom håller jag (läs: Jonas) på och fixa till designen. Får också blir mer utav det sedan! Ciao!

RSS 2.0