Fågelkvitter

Så länge var jag uppe igår. Tills fåglarna började kvittra. Måste jag säga att klockan var efter halv fem innan jag somnade? Helt sjukt att jag tog mig upp tio idag. Ni som undrar varför jag var uppe så länge. Jo det är det underbara livet som student. Nej kanske inte, det underbara livet som Emma, som är student. Är säker på att det finns vettiga människor som skriver sin tenta under loppet av minst en vecka, inte ett och ett halvt dygn. Eftersom jag ska ner till paradiset ikväll och solen sken på tok för mycket på mig i helgen och ja i måndags var jag bara allmänt slö, måste tentan skrivas klart NU! Packa, duscha, äta och fixa ett armband måste också hinnas med. Känner ni hur stressen rotar sig djupt i magen och sprider sig genom hela kroppen?! Nej, inte jag heller. Klockan fem i fem ikväll kan mycket väl den känslan ha infunnit sig. Låt oss hoppas att den inte gör det. Wish me luck!


Hoppar över våren

Det har varit sommar nu i fyra dagar! Helt underbart! Har solat tre av dem! Super nice med 20 grader! Nu vågar jag visa mina halvbleka ben. Nej de är ganska bleka fortfarande men ändå. :) Nu är det söndagsmiddag i Täby, ska snacka lite med Oliver. :) Ciao!


Kärlek

Jag är kär! Jag är så otroligt kär i Röyksopps nya album Junior. Speciellt tre låtar är grymma och på en av dem sjunger Robin. Jag som trott gruppen var från island, men icke sa nicke, de är norrbaggar. :)

I vilket fall som helst är jag djävulskt förälskad. Allt tack vare Jonas bror som spelade dem för mig, bockar och bugar!






Idag blir det nya gardiner!

Det stämmer. Killarna skulle till Bauhaus och köpa virke. Då sprang jag in på Ikea och köpte lite Cecilia tyg och lite SaraLisa som ni ser här nedan. Tänkte sy nya längder till vardagsrumsfönstret och en liten löpare av tyget nedan. Lite coolt tycker jag. Det där Cecilia tyget köpte jag två meter extra utav så tänkte sy mig en kjol av det. Vad tror ni? Jag tror det kan funka, hoppas det inte kommer se ut som en bordsduk. :P Frukost, städa och sedan till Täby och sy och sola lite med hoppas jag!




Cecilia

Jag har aldrig varit speciellt försjust i Ikeas tyger. De är ofta för mycket tycker jag. Detta var dock riktigt snyggt, för endast 25 kronor metern. Cecilia skulle passa väldigt bra till vårt vardagsrumsfönster. Emma är också på jakt efter tyg, vad säger du vännen? Fanns i fler färger med, tyckte detta var väldigt vårigt och fint.

Kläder!

Nu har jag gått på fotojakt och här kommer mina nya älsklingar:


Underbar vårjacka från Only.


Sötaste tunikan från MQ - Bondelid.


Coolaste bikinin från H&M.


Gulligaste kannan och färggladaste handduken från Indiska.


Blommigaste burkarna från loppis, innehållande tvättmedel. (30 kronor för dem :D)

Tjusigt värre va? :D Tycker jag iaf!



Kyckling till middag

Italiensk kycklingpasta

4 portioner
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle
250 g fryst bladspenat el 150 g färsk
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater, ca 50 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda mellangrädde

Gör så här:

Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några minuter. Servera såsen med pastan. Recept från Arla.

Jag brukar ha i lite kycklingfond och soya också för att piffa till såsen. Supergott och enkelt recept!

Hittade en gammal bild jag tagit på denna rätt så slänger upp den:





Ki Balans

Passet jag var på hette så. Det var riktigt skönt! Kändes lite knasigt i början att man skulle andas och ha sig men sedan kändes det bra. Det är mest rofyllda balansövningar blandat med lite styrka och statisk träning. Tiden gick väldigt fort och jag kollade klockan en gång och då hade timmen redan gått! Rekommenderas för den som inte vill ha svettig träning utan få en mer smidig kropp. :)

Nu ska jag laga mat, hemgjord potatismos med icke hemgjorda köttbullar. :P


Uppe med tuppen!

Ja det är jag. För att vara mig är 8 skittidigt att gå upp! Har redan hunnit sätta på en tvätt! Haha förberedde allt igår men ändå. Vilken kraft ansträngning att trycka på knappen. :P

Ska nog röja lite i köket och sedan läsa och vänta på att älsklingen ska upp vid nio, så vi kan käka ihop innan han drar till skolan. Idag är det mest träning och plugg som står på schemat. Ska iofs också ringa ett samtal och kolla lite närmare vad Kattmodellen egentligen är...


Borta bra...

...men hemma bäst! Det är faktiskt så! Hur bra det är är någon annanstans så är hemma alltid bäst. Man har alla sina grejer på plats och man har sina rutiner. Det är bra det med. Skulle man inte haft ett hem och rutiner hade man ju inte uppskattat semestern och ledigheten!?

Är tillbaka i Stockholm nu igen. Känns helt galet att vi bott här i tre år snart. Tiden springer iväg så himla fort. Imorgon ska jag gå upp i tid och åka iväg och träna Ki Balans, ska bli spännande med ett pass för första gången på detta gym.

Förresten, jag och Jonas pratade lite efternamn häromdagen, jag menar någon gång får vi ju heta samma sak. Så vad säger ni, Emma; Lund, Brolund, Köhler eller Kollberg? Godnatt mina små godingar!


6 timmars bilfärd

Ja det är vad jag har framför mig. För nu bär det av till Stockholm igen. Hade som sagt gärna varit kvar ett tag till. Hunnit träffa kompisarna lite mer och så. Fast lär ju åka ner till Valborg och det är ju om bara dryga två veckor. Längtar redan! :D Fram tills dess blir det att läsa, redovisa lite, ha praktik och skriva klart en tenta. Ska ju dessutom få reda på vad jag fick på förra tentan. Fick B på den första så hoppas på minst ett C på denna så kanske jag kan få B i slutbetyg på kursen. :) Spelar ingen större roll egentligen men ändå! Nu ska jag skicka in lite tävlingssvar till tidningen Chic, en goodiebag för 25 000 kronor är väl inte helt fel? :D

Vad har ni för er denna soliga påskdag?


Skåneland

Åhh som vanligt är det helt underbart skönt att vara i Skåne!

I söndags slappade vi mest, Sabina svängde förbi och snackade skit med mig i solen, sedan åkte hon och då käkade vi plankstek här hos mig och kollade nog (vilse i dagarna) på en film med Arvid. Alla typ somnade! Men det var en bra film, The Black Dahlia som jag sett innan. Lite rörig men den funkar!

Måndagen bestod av att handla mat, träff med tjejerna och middag hos Emma på kvällen! Supermysigt!

tisdagen gick jag en långprommis med pappa på morgonen, sedan blev det häng hemma hos Jonas, jag och Jonas lagade också en tre-rätters middag till Jonas mamma som fyllde år, det fick bli hennes present från oss. Mycket uppskattat!

Onsdag blev det att åka in till stan igen och träffa Emmi och hennes lilla Liam som är fyra månader nu! Supersöt krabat! Det sög tydligen musten ur mig för jag slockande i två timmar när jag kom hem. Sedan var det middag hos Sabina. Kul att se hennes nya lägenhet och hon fick en jättefin blomma av mig och Emma! :D

Torsdag hoppade jag in på jobbet och jobbade 9-18. Tufft, för det var svin mycket folk hela dagen. På kvällen kom Britt och Claes hit och jag fick äta den underbart goda kebabtallriken från den lokala pizzerian! Mums!

Fredagen spenderades på Väla med tjejerna från Jonas familj + Oliver såklart! Hittade massa fint som jag kan visa sen! Vårjacka, bikini, tunika, handduk till köket och en söt bringare/vas!

Lördag gick jag en promenad med pappsen igen, sedan hem och hämtade mamma för att gå en sväng till loppisen, köpte ett Nalle Puh lotto till Filippa och två plåtburkar att ha tvättmedel i! På eftermiddagen kom min släkt för att träffas och ha lite påskmiddag. Hehe, utan påskmat! Blev grillat istället. :P Sedan gick jag och systerdöttrarna med pojkvän bort till Jonas (han har varit sjuk hela veckan så han var hemma från middagen) så körde vi hem till mig igen så han fick säga hej till alla iaf. Vi fick två underlakan av syrran i "påskägget", tackar! :D Jag och Jonas begav oss sedan till Jonas igen för påskfirande nummer två. Fick påskägg av Jonas päron, mums med godis! :) Vi spelade poker på kvällen och jag kom trea av sex stycken! Helt okej med tanke på att jag slog ut två stycken samtidigt! :D

Idag blir det nog mest till att läsa (alltså plugga) och sola! Imorgon är det hemfärd och jag hade mer än gärna varit kvar en vecka till...

Det har varit underbart väder mest hela veckan och jag har bara njutit av allt som varit! :D Hoppas ni haft det lika bra och GLAD PÅSK på er! :D

Soliga fredag & underbara lördag

Jag var super duktig och gick till gymmet själv i fredags! Körde stenhårt på crosstrainern i en halvtimme faktiskt. Inte så lång träning men satan vad svettigt och effektivt! Gick sedan till praktiken/jobbet och träffade handledare och planerade kommande praktik med dem och fikade! Mums! :) Så mysigt alltid när man kommer dit, alla är så glada att se en och barnen är mysiga som bara den. :) Det var toppen väder i fredags så jag och älskling gick ut och satte oss och pratade och mös i solen. :) Tog även dessa kort:






Snödroppar och krokus! Nu är våren här!

Igår lördag var det som sagt färd ner till Skåne. Det gick jättebra att köra, åkte med Jonas föräldrar ner. Vi stannade och åt mackor och fikade lite i Isaberg, ett jättefint ställe.




Utsikten från fikaplatsen!


Mums mums!


Vi gick ner på bryggan och de nyfikna kände på vattnet!


Ingen dålig utsikt va? :) Isen låg kvar på vattnet, men solen sken och värmde så gott! På vägen såg vi även dessa otroligt söta kycklingar i en rondell!





När vi kommit ner grillade vi alla hemma hos oss, det var ju 19 grader varmt! Helt otroligt skönt! Vi satt på vår altan hela natten lång och det var jättetrevligt!


Into the Wild

Här kommer ett filmtips inför helgen. Into the Wild var en grymt bra film. Även om jag inte gillade slutet så lämnade filmen ändå en riktigt skön känsla efteråt. Den var ganska lång och jag var ganska trött så efter en halvtimme började jag snegla på klockan, sen efter ett tag ville jag inte att filmen skulle ta slut! Man ville ju se mer av Chris's liv och äventyr. Fällde en tår gjorde jag med.

Se den absolut!!!

http://blog.afi.com/main/wp-content/uploads/2007/12/into_the_wild_movie_poster.jpg



Det blir inte som man tänkt sig

Man planerar och planerar och planerar. Men blir det som man tänkt sig? Nej oftast inte. Gårdagen var toppen och då följdes planen. Skola 9-15, fördrink och snacks här kl. 17, kl. 19 var vi (jag, Teresia och Kajsa=pluggkompisar) på plats på Syster o Bror för att käka och kolla stand-up. Gick till och med smidigt att ta sig hem, vilket betyder, kort väntetid på tunnelbanan. :)

Idag däremot skulle jag och Cindy som ni vet gått på jympapass, men det blev inget då hon skulle jobba, så träningen sköts till fredag. Tror ni det blir träning imorgon? Nope. Hon kunde inte då heller. Och i tisdags fick jag träna själv, men jag släpade mig till gymmet iaf! Bangade ej. :D Imorgon får jag tyvärr träna själv igen då alltså. Ska nog träna innan jag ska till min praktik och planera kommande praktik. Aaa det blir nog bra!

Nu på kvällen blev det inte som jag tänkt mig heller, men i positiv bemärkelse! Älsklingen skulle iväg en sväng till skolan efter maten så jag gick med en bit och kastade lite skräp sedan gick jag en promenad själv! Tänkte bara gå en runda vi gått innan, genom skogen mot Ulriksdals slott och hem igen. Den tog bara en kvart så jag fortsatte mot Bergshamra bro och mot centrum, så en 40 min gick jag. :) Skönt! Våren är ju här så det är underbart! Nu när älskling kommer hem blir det att titta på Ballar av stål som vi missade i måndags! Grymt kul!


RSS 2.0