Grym!

Tycker att denna låt är grymt bra faktiskt. :) Nu blir det chips och dip och snart kommer älskling hem från frisbeegolfen. :D





Hmmm?

Var har jag sett ett par liknande skor?!


Dessa är från La Redoute



Underbara väder!

Helt galet väder idag! Så super varmt. Man ska inte klaga, men 26-27 grader bara sådär, man blir lite paff! Okej, det var 22 grader igår, men ändå! Ganska stor skillnad. Messade med en kompis från Skåne, hon låg på stranden. Åhh vad jag längtar efter våra underbara stränder i Skåneland. Inte mycket som slår dem. :)

Idag var jag i skolan en sväng, hade diskussion kring praktiken. Vilket skämt alltså! Jag kan ju säga att jag inte lagt ner min själ i den uppgiften och det tackar jag Gud för. Jag kanske pratade i 10 minuter sammanlagt och det var ingen djupare analys eller så. Vissa sa typ en mening. Inte helt rättvist sätt att redovisa på, men så är det. Skönt för mig! :P

Sedan åkte jag föbi systemet efter skolan, så nice att kunna betala 90 spänn för 6 cider! :D Vad hade inte det kostat på krogen? Så skönt och mysigt att kunna sitta hemma och dricka som jag ska göra med Cindy och hennes jobbarkompisar på lördag. Hoppas på kanonväder så vi kan sporta lite innan vi ska käka. Kanske lite kubb, boule eller brännboll? Vi får se vad vi hittar. :) Iaf åkte vi på studentmottagning hos Jonas kusin ikväll. Det var trevligt! Jag älskar buffémat. :D Sjukt gott! Jag frossade som bara den. :) Högg även den sista biten av kladdkakan. Finns ingen godare kaka/tårta! :)

Åhh kan inte bestämma mig för vad jag ska göra imorgon. Jonas och syskonen vill spela frisbeegolf och om ni inte visste det redan är jag en kratta på alla sporter. Kan ju gå med dem runt utan att spela, men kanske lite uttråkande? Det är nämligen tanktömning på skolan imorgon också. Det hade ju varit trevligt att dra dit på kvällen, men samtidigt blir det lite party på lördag också. Jobbigt med två dagar i rad. Har inte supermycket pengar just nu heller, så skulle behöva hålla lite i dem också. Svårt! Kommer bara hinna med en utav sakerna liksom. Lutar väl att stanna hemma helt eller sticka på frisbeegolf. Tråkigt att sitta hemma ju, men kanske inte superkul att föja med på det heller. Det löser sig nog. Vilka dilemman jag har, först bikinin, sedan detta. :P Nu ska jag hoppa i säng, för first thing tomorrow är en promme med älskade Cindy! :D Ciao!


Bikini

Denna är ju bara sååå snygg... :D

Hittade den på La Redoute och för 579:- blir den min!

MEN! Om jag beställer för 600:- får jag 200 kronor i rabatt... :D Då är det definitivt värt det, en superbra bikini för endast 400 kronor! :D Jag har nämligen en liknande modell (också Roxy) och den bara älskar jag. :) Skulle vilja ha två, så man kan byta lite. Denna är verkligen perfekt! Ska bara se om jag kan klura ut vilken storlek jag ska beställa. Bikinin jag har är S och på Roxy's hemsida är även denna modellen från XS-XL. Dock är storlekarna på La Redoute från 34-42. Lite svårt vilken jag ska ta. Dessutom står det på hemsidan: Är du en 36:a i svenska storlekar, beställ 38. Blir så osäker, men mailade och frågade. Hehe, får se om jag får något svar. :)

Vad säger ni? Ska jag slå till? :D

Denna var också snygg men modellen skulle inte passa mig. Skulle se jättetjock ut. :P Är inte så glad för halterneck heller. :P Men otroligt fräscht och snyggt är tyget! :D


Det sjuka är att denna kostar på nelly.se (dock en annan färg) 849:- medans den på laredoute.se kostar ord. pris 669:- men det är rea på den så den kostar bara 535:- !!! Helt galet ju! Skiljer nästan 200 spänn på ord. pris och mer än 300 på reapriset. Klart man beställer från La Redoute! Haha, jag låter helt sjukt pristokig och snål, men vafan? Lönt att ha så olika priser.. Då blir man ju skitarg om man beställt från Nelly! Jag hade blivit det iaf. :P


Måndag till onsdag

Måndag: Då slappade vi mest. Jonas åkte in och skrev tenta och jag satt framför datorn mest. När vi hade käkat en sen lunch ville jag lägga mig i solen, men då beslöt den sig för att gömma sig bakom ett moln. Så då blev det in igen och inget plugg blev gjort den dagen heller. Har varit dåligt med plugg på sista tiden. :P Skulle gått med Cindy på kvällen, men jag bangade. Jag bara orkade inte. Kvällen gick, kollade på sista avsnittet av High Chaparall. Mike Tyson är ju helt drogad alltså, fy fan vad dekad han är. Det var den dagen typ!

Tisdag: Denna dag innebar praktik! Det gick bra, var trevligt att få träffa nya läraren, eftersom min handledare fått barn. När jag kom hem väntade det kläder i postlådan! :D Dessa kläder (de tre från H&M) och dessa kläder (svarta capri och vita mjukiscapri), fick jag hem. Båda byxorna var bra, men klänningen kände jag mig stor som ett hus i och det skitsnygga bruna linnet, var väldigt urringat och man såg behåbanden på sidorna. Hade varit tvungen att ha ett linne under och då är det inte värt det. Den svarta tunna toppen är superskön, har den på mig nu. :D Sedan slängde jag mig i solen en timme och precis när jag skulle bege mig iväg på soare kom Carro och Filippa (typ ingen vet vad det betyder, så här kommer den bästa förklaringen jag kunde hitta: Norstedts synonymordbok "Ord för ord" (1992) ger följande betydelse: soaré = aftonunderhållning, aftonföreställning, aftonsamkväm, kabaré, jfr. fest. Ordet härstammar från franskan, där ordet soir betyder afton, eftermiddag eller kväll, medan soireé (uttalas som soaré) betyder afton eller aftonens lopp (dans la soirée = under aftonens lopp), eller aftonunderhållning, "vad som sker under aftonen" (Fransk-svensk ordbok)). Jag åkte till min praktik och kollade på deras soaré som arbetslaget gjort. Barnen var jätteduktiga. :D Den hette "Vänner för livet" och det handlade om barnen som bodde i Vänskapsdalen. Det flyttade in en ny familj som var lite tjurig och grinig. Barnen försökte muntra upp dem med dans och musik, cirkus, roliga skämt/sketcher och lite sånger sjöng dem också. Det var kul att se och de var superduktiga! :D

Onsdag: Idag pratade jag med Emma, jag har solat ute ganska länge och fastnat lite vid datorn. Nu på kvällen blev det grillning vid Edsviken. :D Mysigt! Korv med potatissallad och sallad. :)



Elin, Petra, Maria och Tobias sitter på klippan och myser! :)


Hasse och Maria igen! :)



Christoffer lekte, gjorde en flytande korv (se nedan), haha. :D


Lekte lite innan dess, på grillen. :P Den flytande korven, helt galet kul! :D



En fin bild på en fin älskling! :)


Så, nu äntligen har jag bloggat ikapp! Nu ska jag sova och upp och plugga imorgon bitti. Eftersom det blev grillning, Sex and the city plus lite fastnande här vid datorn och andra ställen, ikväll, får det bli så. Hoppas jag orkar upp bara, jag måste orka upp! :P Usch tycker inte om måsten egentligen, men det är så imorgon. Blir så när man skjuter på saker. 7 ringer väckarklockan tänkte jag. Ciao och godnatt!


Våldtäkter

VeckoRevyn gör en insats mot våldtäkter, skriv på du med!


Det var 4 800 som hade skrivit på när jag gjorde det, just nu är den uppe i 5 200, en dryg timme senare. Låt listan växa längre genom din underskrift!


Gerts utskällning

Haha, hörde inte detta live, men i efterhand på radion. Skulle in på deras hemsida och kolla ny musik och snubblade över hela klippet. Gå in här och klicka på "Det lilla äcklet rasar över Gerts fredagsfräckis". Det är lite chockerande först, men sedan är det bara kul (inte hans skämt då, det ena är bara äckligt och det andra är äckligt och rasistisk, utskällningen är dock rolig). Haha! Tittis kommentar: "Nu är det inte efter sändning längre Gert"! :P


Emma

I söndags såg jag även en film, själv eftersom det var en Emma-film (i dubbel bemärkelse :P). Den hette Emma och handlade om romanser och giftermål på 1800-talet. Ganska romantiserad film, men ändå lite vändningar och kul att få drömma sig bort i romantiken och de ganska fina klänningarna.



Det är Kate Beckinsale som spelar Emma Woodhouse och är hon inte vacker som en dröm?


Klänningen är iaf inte så dum! ;)



Skinkröra

MUMS! Detta åt vi i söndags:



Skinkröra

3-4 portioner
150 g rökt skinka
1 liten burk majs (ca 150 g)
1 liten röd paprika
1 dl hackad purjolök
3 dl lätt creme fraiche
½ dl lätt majonnäs
Italiensk salladskrydda
Grillkrydda
Paprikapulver
Svartpeppar

Gör så här:

Hacka skinkan och paprikan i ganska små bitar. Blanda alla ingredienser i en stor skål och krydda med kryddorna efter smak. Servera med bakad potatis, sallad och ev. en bit bröd. Enjoy!

Supergod och matig röra som jag kommit på själv! :D Och det bästa utav allt? Inga ärtor! ;) Prova den verkligen i sommar! Ciao!



Myssöndag

I söndags hade jag och Jonas en mysdag. Sov länge, länge, käkade furkost i uterummet. Solade lite och gick ner till affären och köpte mat. Efter vår utsökta bakade potatis med tillhörande röror gick vi en prmenad ihop. Blev lite impuls och vi gick innan jag kollade på film och Jonas pluggade. Det lev en lång promme, vi lyckades gå bort till Mörtsjön och stigen som går runt sjön, så det slutade med att vi gick den runt och hem igen. :D Tog en timme och en kvart tror jag. Det blev över 11 000 steg den dagen och det var trevligt. :D




Uppdatering: Så här såg det ut i söndags när vi vaknade:


Kul! :( Någon av dem som gick efter oss (Läs: Carro, Christoffer, Evi eller Filippa?) satte nog soppåsen utanför dörren, inte innanför dörren som vi brukar göra. Tanken att kasta den var god, men tyväärr blev det så där. Aja! Det är bortplockat nu iaf. ;P


Plantering, grillning & schlager

Vi började dagen med att gå upp i tid då Filippa skulle passas. :) Vi käkade lite frulle och begav oss ut för att plantera (och cykla lite). :) Det blev tomater, morötter, smultron, basilika, persilja, gräslök och gul lök. Lite i krukor och lite i det nya trädgårdslandet. Foton!


Cykla på!


Jonas vattnar lökarna och Filippa leker med vatten i hinken!

Sedan kom Carro, Stoffe och Evi och vi grillade. Därefter bar det av till Vallentuna och Eurovision 2008! :D



Grabbarna spelade boule när vi kom.


Vi laddar inför Sveriges bidrag! Äntligen - Charlotte!


Tjejerna! :D


Delar av folket, sötsliskigt vin drack vissa och Stickan provar Marias klänning! Haha! :D



Värsta seriösa konversationen, eller hur Crippe? :P


Singstar stjärna och födelsedagsgris, Feppen och guran, tjejer och Hasse i mitten! :)


Avslutar med en underbar bild på söta men ack så coola Maria! ;D


Det var Marias bilder för jag tog inte ett enda kort med min kamera. Orkade inte fibbla med den! :P

Jaha, vad tyckte man om Eurovision då?

Topp tre:
Ryssland (Belive), faktiskt en bra popballad. Den kommer bli en hit och tusen gånger bättre än förra årets vinnare.
Ukraina (Shady lady) Charlottes rival, men den är bra, mycket bra!
Grekland (Secret combination) grekpop, men en grymt svängig gladlåt.

Andra bra var:
Island (This is my life): en välgjord popdance duett.
Danmark (All night long): svängig och eoerhört trallvänlig låt.
Frankrike (Divine): riktigt skön kille, lika skön låt (hälften av bandet Daft Punk har skrivit låten).
Norge (Hold on, be strong): älskar denna låt! Låter som en souligare Christina Aguilera och älskar "true, true, true" och den lilla klatschiga handrörelsen. :)
Storbritannien (Even if) riktigt nice modern disco låt!
Turkiet (Deli): lite rockigare låt som nog hade blivit tio gånger bättre om man förstod vad de sjöng = engelska!

De absolut sämsta (som alla fick högre poäng än Charlotte!?! :O):
Lettland (Wolves of the sea): Pirater? Hi hi ho, hi hi hey? Med en sån refräng kan de ju gå och lägga sig direkt.
Azerbajdzjan (Day after day): Operarock? Himmel och helvete? Nej tack!
Spanien (Baila el chiki chiki): Riktigt spanskt skit. Blä! Låter som en oseriös och dålig version av någon gammal hit, typ Sean Paul.

Det blir allt för idag! Nu ska jag sova, ska på praktik och soaré imorgon. Ciao bella!



Kycklingröra

Detta är ett recept som jag ursprungligen lagade i Maxi köket en gång i tiden när jag jobbade där några dagar. Det är supergott, men jag har modifierat det lite.

Kycklingröra med avokado

4 portioner
3-4 kycklingfiléer, ca 400 gram.
Grillkrydda
Svartpeppar
Paprikapulver
2 msk kycklingfond
2 avokado
4 dl creme fraiche
1 tsk citronsaft
2 krm sambal olek
½ dl chilisås
Valfri sallad

Gör så här:

Skär fileerna i små bitar och stek i stekpanna. Krydda rikligt med grillkrydda och svartpeppar (på så sätt blir röran godare om kyckling smakar mycket och även ger smak till såsen), på slutet kryddar du med paprikapulver och häller på kycklingfond. Låt kycklingen svalna av. Skär avokadon i lagom bitar. Blanda resten av ingredienserna i en stor skål, tillsätt avokado och kycklingen när den svalnat. Skär valfri sallad och servera röran i tortilla- eller pitabröd (funkar även med bakad potatis). Enjoy!

Obs! Detta recept är skrivet lite på en höft, så det kan behövas modifieras lite vad det gäller mängderna!


MUMS! :D



Solig fredag

I fredags var det som sagt skola och en mindre shoppingrunda efter det. :) Begav mig hemåt och käkade middag med älsk. Recept kommer på denna underbart goda rätt!

Vi såg iaf resten av filmen There will be blod. Det var den filmen vi började kolla på på Valborg, men som stängdes av efter ett tag. En ganska grå och seg film, men den var ändå spännande på sina ställen. Den var verkligen sevärd och budskapet den försökte förmedla var väl att framgång garanterar ingenting. Man är inte lycklig eller har fina relationer med personer i sin omgivning p.g.a. att man är rik. Huvudrollsinnehavaren var mest grinig och riktigt bitter, tyckte inte om honom. Slutet berättas dock av titeln på filmen, There will be blod. :P






En heldag på stan

Oj oj oj. Har super mycket att blogga om, ska försöka hinna med allt idag. Måste ju ta igen det jag inte bloggat om!

En trött Emma begav sig till basgruppsdag på Danderyds gymnasie i torsdags. Lite intressant om mobbnning, men det mesta var ganska självklart. Gick en timme tidigare, mötte upp Maria i Mörby cenrum för en rejäl lunch på Tacostället. MUMS! :D Sedan bar det till stan. Hängde mest på Maria i några timmar då vi spanade på kläder till hennes kille som fyllde år i lördags. När vi sedan kom till Gina blev det även shopping för min del.


Väldigt söt klänning från Gina Tricot!

Blev lite dramtik eftersom jag tappade min jacka därinne. Hittade den efter ett tags panikletande i butiken, då någon hängt upp den på en klädställning. :)

Därefter blev det skor! :D


Hittade mina rosa söta skor! De kostade endast 99:- ! Extrapris på dem!

Fick springa till Skopunkten på Drottninggatan för att få tag i rätt storlek på de andra skorna, som också kostade 99 :- ! Jag hittade även ett par andra grymma skor, men köpte inte dem. Shoppade även lite i Mörby C när jag väntade på Maria. På H&M blev det ett rouge och ett läppglans.


Från sidan. Grymt söta! :D


I fredags efter skolan bar det av till Skopunkten igen för att vara smakråd åt Madde. :) Det slutade med att hon köpte två par och jag köpte ett par, de grymma skorna som jag tittat på dagen innan. :D Eftersom vi betalade ihop fick jag dem för halva priset, 125 spänn! Tre par skor för sammanlagt 325 kronor. :D Grymt! Tack Madde, utan dig hade jag aldrig köpt skorna! :D


Fruktansvärt snygga! :D

Hade klänningen och dessa skorna i lördags, super lyckat! :D



Mera skor ;)

Dessa är ju bara sååå coola! Någon som vill köpa dem här också till mig?! Snälla? ;)


Oj, dålig bild på den översta. Nummer ett från dinsko.se 299:-
Nummer två från skopunkten.com 299:- Skulle dock vilja ha dem i svart. :)

Weehoo! Fick precis veta att mitt paket från H&M är på väg. Innehållande detta:



Plus mina svarta capribyxor och mina vita mjukiscapribyxor. :D Jag längtar! :) Nej nu måste vi sova, inga mer jag ska bara! Får se om det blir någon mer shopping imorgon. Ett par skor kanske? För alla tycker väl att jag shoppat lite lite på senaste tiden? Eller hur, mamma, pappa, Maria och Ellinor? ;D Ciao!



Plugg

Ja, det är vad jag gör dag in och dag ut. Nej, ska inte överdriva, pluggar inte överdrivet mycket. Man måste ju få leva också? :) Jag klarar ju mig på tentor och så, har gjort det hittils iaf. Har fortfarande inte fått tillbaka tentan! Morr, vill ju veta mitt betyg! Usch, killen jag lånade ut böckerna till, till denna kurs jag läser nu, blev inte godkänd på salstentan. Tråkigt! Då blir man lite mer nervös inför tentan. :( Han måste låna böckerna igen och snäll som jag är, får han ju givetvis det! Är ledig den dagen men får ta ledigt då. :) Inte mig emot. ;) Jag får plugga på mina anteckningar istället. Måste ju iofs in och hämta böckerna på eftermiddagen.

Aja, pluggade lite innan Sex and the City och hade tänkt plugga efter det. Men zappade på tv:en och fastnade framför Seinfeld. Nu är jag trött och ska upp ganska tidigt imorgon så nu blir det sängen. Imorgon är det basgruppsdag på Danderyds gymnasium och ämnet är mobbning (Anmärk -ning inte mobbing :P), hoppas det är bra. Sedan blir det lunch och shopping med Maria och Carro. Trevligt trevligt! Godnatt mina vänner! Ciao!


Vår dag

Den 21:e är Vår dag. :) 4 år och 10 månader idag. :D Inte dåligt!


Söta?

Ja, så in i vassen söta är dessa skor från skopunkten.com! Endast 249:-
Någon som vill köpa dem till mig?
Hör av er så får ni adressen dit ni ska skicka dem! ;)





Regn = perfekt dag för...

Bak! :D Idag har jag bakat och vet inte hur länge sedan jag gjorde det sist. Det blev:

Makroner

ca 25 st
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1½ dl strösocker

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
2 msk kakao

Gör så här:

Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.

Smörkrämen:
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och kakaon. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.

Tips! Använd färdig nötkräm, t.ex. Nutella, istället för smörkräm.


Så här såg mina ut. :)


Så här skulle de se ut. :P

Men goda som attans blev dem! :D Receptet är från arla.se.

Slänger även in en bild på min lunch:

Stuvade makaroner med stekt korv.


Ska vara falukorv egentligen men det fick gå med detta. :) Så jäkla gott, men vet inte sist jag åt det. Nu ska jag hämta mitt paket från Panduro i centrum och köpa en liten sak också. Ciao!



Mest tråkigt och blandat

Ja usch... Idag är allt bara blä! Ville inte lyssna om eller förstå Vygotskij i skolan idag. Ville bara sova och frös som en galning. Dumma jäkla skitväder, solen sken ju kl. nio imorse, men inte kl. 13 inne i stan och definitivt inte kl. 17 i Täby. :( Jag har ont i min tand, tror det har fastnat popcorn mellan tandköttet och tanden. Jag vill också gifta mig och skaffa barn och bli vuxen på riktigt. Framför allt ha en egen jäkla lägenhet. Jag är bara sååååå trött nuförtiden (som alla andra också verkar vara). Ska snart ha mens så då kommer allt bli ännu roligare. Jippi! :/ Väntar fortfarande på svar om förra tenta, vill veta om jag är godkänd! Måste vara det. Har typ bitit av mig alla naglarna, varför? Fråga mig inte, får sådana infall och gör det någon gång om året typ. :( Oj vad man kan vara tråkig och deppig. Nej, nu ska jag sova bort denna eländiga dag. Avsluta med lite mys med älskling, hoppas han kan pigga upp mig lite, det brukar han kunna.

Om jag måste komma på en positiv sak med dagen var det att en tjej i klassen hade hittat min blogg via google, roligt! Haha, Ellinor i klassen tycker jag shoppar mycket. Medhåll från någon annan? Haha, förvånad över att mamma och framförallt pappa inte klagat mer på det. Men det är nice med shopping! :D Som jag sa till Ellinor, vad ska jag annars lägga mina pengar på?

Inte direkt så jag har en lägenhet att lägga dem på eller ett bröllop att spara till. :( GODNATT!


Pengar

Hittade denna sida: Bloggvärde. Värderade min blogg och la in det på min sida. Tjusigt va? :) Inte värderad till så mycket, vet inte vad det baseras på, men kul ändå. :)


Den perfekta lunchen

Här kommer ett mumsigt recept till som jag och Jonas äter ofta till lunch, bl.a. idag:

Pastasås med bacon och gröna bönor

4 portioner
Kokt spagetti (Fullkorn eller vanlig)
2 paket bacon
4 schalottenlökar
200 g gröna bönor (Harico Verts, frysta eller färska)
3 tomater
2 förp Milda Extra 4%
½ dl mjölk
2 msk kalvfond
3 msk chilisås
2 krm svartpeppar

Gör så här:

Klipp och stek baconen. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla lök och hacka tomat. Stek bönorna på medelvärme, stek med löken på slutet och häll i Milda Extra, mjök, klavfond, chilisås och krydda med svartpepparn. Låt koka ihop ett par minuter och häll i tomaterna den sista minuten. Servera med pastan och strö ev. lite ost över. Enjoy!



Receptet kommer från början från Viktväktarna, men jag har modifierat det något och detta är den bästa versionen. :)



Mumsigt!

Det vi blev bjudna på i lördags kommer det ett recept på här:

Pasta, bacon och tre sorters tomat

4 portioner
400 g pasta
3 paket bacon
2 burkar lätt cremé fraiche tomat & basilika
Röd pesto (Soltorkade tomater)
3 tomater
Pinjenötter
Ruccola

Gör så här:

Koka pastan. Klipp baconet i lagom bitar och stek. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka tomaterna. Värm cremé fraiche i en kastrull och låt koka upp. Lägg i bacon, röd pesto (efter tycke) och de hackade tomaterna. Låt puttra några minuter så allt blir varmt. Servera pasta, sås, ruccola och pinjenötter. En brödbit till kan också vara gott. Enjoy!




Namnet kom jag på själv, vet inte var receptet är hämtat från. Man kan även servera endast pastan varm och låta gästerna blanda till sin egen rätt. Det man får tänka på då är att blir det en kall rätt.



Tröttis och solis!

Som ni märkte sprack mina planer för dagen. Jag var så sjukt trött imorse när klockan ringde så jag hoppade faktiskt över föreläsningen. Känns som att det kunde blivit en rörig föreläsning, jag har ganska bra koll på Piaget, men inte på Vygotskij och föreläsningen handlade om hur de liknar/skiljer sig åt. Hade nog rört till en del i huvudet. Ähh! Jag kollar Power Point bilderna sen och kollar kompisarnas anteckningar. Vet ni vad det bästa med den 19:e maj är? Att idag skiner solen! För fösta gången på jättelänge. Säkert en vecka sedan den tittade fram sist! Idag blir det även lite stekning i solen. Nej, nu måste jag äta frukost! Ciao!


Höstkatalogen nummer ett!

H&M! :D Här är min beställning:


Den sista rosa klänningen med Hello Kitty på är, tro det eller ej, inte till mig. :P Den är till Filippa! Beställde en grej till, till Jonas, men det är en hemlis. :)

Vad kan jag säga? Jag älskar H&M och speciellt när man får 10 % rabatt. :D Bara att hålla ut till v. 30 (lite tidigt med höstkläder i slutet av juli dock, men det får gå :D). Ciao!


An American Crime

Det blev film idag som varje (oftast) söndag. Jag har precis gråtit ihjäl mig till den. Usch vilken hemsk film. Men som jag sa till Jonas känns det skönt på något sätt när man sett en sådan film. Man har vidgat sin värld och tagit ett steg till utanför sin bubbla. Gud hjälpe mig om man möter ett sådant barn eller en sådan mamma under sin tid som lärare. Hoppas verkligen man kan hjälpa dem innan det är för sent. Jag tyckte dock inte om slutet, trodde ju att allt skulle bli så bra, men så fel jag hade. :( Ellen Page är som vanligt grym!

Nu är det godnatt, ska på föreläsning kl. 10 imorgon, sedan blir det nog lunch och att sitta kvar ett tag i skolan (!) och plugga så jag kan blir klar med Piaget någon gång och börja på Vygotskij. Ciao!






Middag med par!

Igår blev det supergod middag och ännu trevligare sällskap hos Cristoffer och Maria. Here is the pics!


Crippe fixar baconet med värsta schyssta frillan! :D


Lite drinkar till oss tjejer! Pojkarna busar med Berra.
Maten och älsk (recept kommer :D)! Berra på balkongen! :D



Pusskalas!


Gitarrkalas, kramkalas och Sing Starkalas! Lite H&M också, såklart. :D



Svullkalas! ;)


Mys, bus och ännu mer svull till filmen vi började kolla på,
men stängde av kl. två då vi begav oss hemåt.
Trötta, mätta och belåtna efter en helkväll!



Nät-shopping

Igår fick jag ett så lockande mail från Panduro att jag bara lockades in på deras hemsida och beställde följande:


Det blev tre kortsatser, en "turkos", en "retro" och en "love".


Jag måste ju se om det är kul med sådana satser. Fick iofs en sådan med julkort i födelsedagspresent, lite halvcrappig, men det funkade och var kul. :) Sedan gjorde jag ju lite påskkort också. :)

Sedan blev det en massa designark. :D


Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, men ändå! Så fina!

I Love Panduro! Beställde en pärlmix också, men inte så mycket att visa. Synd bara att det är lite för hög fraktavgift, men det får gå. Skönare än att åka in till stan där de ändå inte har allt som de har på nätet. Iofs kommer jag hänga på låset till Täby C den 29:e maj, då Panduro öpnnar där. :D Det blir en MASSA pyssel i sommar, NICE! :D Ciao!



Vad tycker ni?

Jag tycker att jag är ganska duktig på att uppdatera bloggen. Ibland många gånger på en dag, ibland dröjer det några dagar, men till slut kommer det ändå ett inlägg. Men tyvärr får man inte så mycket respons. Det är ju kommentarerna från kära läsare som gör att det är kul. Man får reda på vilka som läser och vad de tycker om inläggen jag skriver. Kanske tycker ni att jag är för tråkig för att lämna en kommentar? Eller har ni inte tid? Bara latmaskar som läser min blogg kanske? Jag vet inte vad grejjen är. Vad tycker ni egentligen? :O


Glass i stora lass

När jag var nere i affären igår köpte jag även glass. En ny sort från Ben & Jerry's. :D MUMS! :)

"If it's melted, it's ruined" som det står på förpackningen.


"Årets viktigaste glassexpedition går genom lager av vaniljglass, virvlar av marshmallows och isbjörnar av vit choklad. Försäljningen av Baked Alaska skapar nämligen konkreta åtgärder för att minska den globala uppvärmningen. Vi har hittills investerat ca 22 miljoner i både samarbeten och egna projekt." Hämtat från Ben & Jerry's hemsida.


Inspiration!

Känner att jag måste ta en paus i allt städande och blogga lite. :) Jag har blivit lite inspirerad utav Sandra och jag har nu startat en ny kategori som jag kallar "Recept & annat MUMS". :D Här kommer mitt första bidrag till den nya kategorin.

Du går ner till affären och köper 200 g potatissallad (valfritt fabrikat) och 100 g färdig skivad rostbiff. För att piffa till det lite köper du en purjolök och hackar och lägger på potatissalladen. Voila, lunch eller middag för en person och så ser detta ut:



Haha, jag bara skojar med er! ;) Detta var min otroligt goda lunch igår, men här kommer ett smaskigt recept på egengjord potatissallad.

Potatissallad

4 personer
1 kg potatis
1 liten rödlök
2-3 msk kapris
1 knapp dl bostongurka
2 tsk svartpeppar
2 ½ dl majonäs
2 ½ dl gräddfil
1 msk dijonsenap

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Eller koka potatisen hel med skal och skala och tärna den sedan. Det går även bra med gårdagens kalla potatis.
2. Skala och hacka löken.
3. Varva potatis, lök, kapris, bostongurka och svartpeppar i en stor skål.
4. Blanda majonäs, gräddfil och senap. Vänd ner detta i potatisblandningen. Låt salladen stå kallt i någon timme.


Detta är svärmors recept från någon veckotidning. Man kan om man vill byta ut rödlöken mot annan lök man gillar bättre, t.ex. purjo,- sylt,- eller vitlök. Då får ni gå på känsla hur mycket som behövs. Ett tips är att inte ta bort något annat, jag är inte så glad för kapris, men den förhöjer smaken och man känner den inte i salladen. Vill man ha en smalare variant kan man alltid ha lättmajonäs och vill man ha den ännu smalare än så tycker jag att man lika gärna kan ha en potatissallad med vinegrette. Är det en kletig potatissallad så ska den vara lite flottig, annars blir den inte lika god. Enjoy!

Inte så tokigt detta heller!

I torsdags drog jag med Teresia och en kompis till henne, till Kungsan i Rix FM festival. Vi käkade middag i Kungshallen innan, super gott och MUMSigt! :) Precis som Marie kändes det som att vi höjde genomsnittsåldern med fem år. Men vi hade skitkul iaf och sjöng som tokar, rockade loss och skrattade mycket under de tre timmar som jippot höll på. :D Slänger inte lite bilder som jag hittade på Rix's hemsida, eftersom det blev någorlunda impulsivt hade jag inte med min egen kamera... Men detta får duga!



Kate Ryan, BWO, Ola och Sanna Nielsen.


Amy Diamond, Patrik Isaksson, Jason Mraz och Linda Bengtzing.


EMD, Måns Zelmerlöw och Magnus Uggla som var kvällens hemliga gäst!


Alla artisterna som uppträdde (ej i kronologisk ordning för er som är petiga :P). 11 stycken, helt sjukt många! Jason Mraz var ju coolt att se, älskar att han bara går upp och river av en låt med sin lilla gitarr och jammar loss helt solo. Hans "I'm yours" tycker jag börjar bli lite uttjatad då jag hörde den första gången i augusti förra året och lyssnat på den ganska länge efter det. Precis när jag plockade bort honom från mp3:an, DÅ, dök han upp på radio. Men, det är ju trots allt redan en klassiker! :D Det var en trevlig kväll, dock lite regn på slutet (JO Teresia ;)) och jag fick ihop mina 10 000 steg även den dagen. :) Nöjd! Nu blir det lunch! Ciao!

Inte heller helt fel...

Mina steg syftar jag på! Igår gick jag minsann 10 000 steg. Idag skulle jag och Cindy gått, men hon bangade, men då gick jag bann mig själv. Jonas var ute och flög rc-plan så jag bestämde mig för att gå bort till dem och sedan åka med dem hem. Jag hann nästan fram till dem och det blev en promenad på knappt en timme och 6 000 steg. Bra gjort av mig att promenera helt själv för annars hade det typ blivit noll steg i och med att jag suttit inne och pluggat hela dagen. Bra där Emma! :D

Det här är inte heller helt fel. Tävlingar där man kan vinna saker är nästan lika bra som gratis grejjer! Och vinner man är det ju ännu bättre. :D

Renskrivningen gick inte så snabbt som jag trodde. Har fått läst lite under tiden för att få klarhet i alla begrepp så är inte klar med den än. Ska sätta mig nu och skriva det sista. Imorgon ska jag också vara duktig och åka in till skolan så jag är där halv elva och plugga en och en halv timme med Teresia innan sem. som börjar 13. Lunch med henne blir det med = myyys! :) Tänkte att man kanske även ska kolla in vädret efter sem. och om det är bra, eller iaf upphåll kanske käka lite middag och dra med mig Teresia till kungsan och Rix fm festival. :) Vi får se. Verkar ju inte vara någon festival i Båstad så kanske bra att se den här, när man ändå har möjlighet. :) Är ju ledig dan efter så. :)

Nu ska jag avsluta här och bege mig ner till köket (grymt att plugga där) och skriva klart. Ciao!


Gratis är gott :)

Fick ett mail med denna länken. Alltid trevligt med sådana mail! :D

Idag har jag varit hemma och pluggat. Faktiskt gått över förväntan. Nu är jag äntligen klar med Skinner. Ska renskriva mina anteckningar och sedan ska jag läsa mer ur Piaget. Känns bra det här! Ganska intressant också. Jonas har också varit hemma och myst med mig idag. Trevligt! :) Back to the books! Ciao!

P.s. Vi ligger tyvärr inte längre etta på denna lägenhet heller. Vi ger upp för sommaren. Får försöka efter sommaren igen! Ciao igen!


Fullspäckad gladdag

Ja bättre än så kan man inte beskriva min dag. Stack iväg på föreläsning i skolan 10 till 12. Den var helt okej. Sedan blev det massa babbel och lunch med älskade Teresia. Fick lite bätte koll på alla begrepp och lite av perspektiven. Gick sedan på stötta sem. Ett seminarie där vi gav feedback på föreläsning, vilket var jättebra, för hon ska lämna det till föreläsarna så de kan utvecklas. Sedan gick vi igenom en gammal tenta och en liknande text skrivet av en forskare. Tyckte dock det var lite för basic "Måste man referera till alla tre böckerna?" "Hur lång ska den vara?" och liknande frågor som kändes alldeles för uppenbara. Men lite bra var det nog. Därefter gick vi till bibblan och jag lånade Säljö. Valbar litteratur som är obligatorisk, lite lustigt ordval men så är det. Otroligt nog fanns ett ex kvar! Wehoo! :) Gick sedan och kopierade Teresias anteckningar. Behöver allt jag kan få, så begreppen verkligen fastnar på djupet. Åkte hem efter det och vilade lite. Sedan åkte jag hit till älskade Cindy för en kebabrulle och för att kolla mina älskade favoritserier. Jag har ju redan sett älskade Desperate eftersom det var så spännande förra gången laddade jag hem detta avsnitt och såg förra veckan. Men älskade Betty blev det iaf. :) Snart blir det nog en kvällsprommis med älskade Saga och sedan ska jag nog hem och läsa eller sova. Är ganska trött redan nu känner jag. Blir kanske pigg av prommen. Det bästa utav allt med denna dagen - jag har varit sjukt glad! :D Aja nu ska jag mysa i soffan med mina tjejer! Ciao!


Update 23:14: Nu är jag hemma och min älskade Jonas hämtade mig. Tack honey! Nu ska jag mysa med älsk och sedan sova så man kanske kan komma upp i rimlig tid imorgon och läsa. Förresten, vi ligger etta på en lägenhet i Kungshamra, av 35 stycken! Nice! Får se på torsdag kl. tio om den är vår eller ej. :P


Finska kläder och grytlappar

Det blev ju såklart lite shopping under Finlandsvistelsen. :)



Det blev en underbar sommarklänning för endast 17 euro på H&M. :)


Det blev även en grå mjukiströja som kostade 20 euro, men var på rea - 6 euro! :D


Jonas fick en liten present, söta tycker jag och bättre än godis/sprit från taxfreen!
Dessutom var de handgjorda! :D Riktigt hantverk!


Till mig själv shoppade jag dock sprit. MUMS! ;)



Smycken

Surfade runt lite på nätet och kom in på sidan Kyss Johanna. Hittade lite fina saker, de flesta i helt rimliga prisklasser. :)



Det första armbandet tyckte jag var lite fint, mycket bling-bling. :D Passar till lite mer dressade outfits. :) Det andra är ju bara så fint. Passar mig som gillar rosa. :) Det tredje var lite coolt, ska vara små pojkar och flickor. Väldigt söt ring, dock kostade den lite mer, runt 400 medan de flesta armbanden låg runt 100-200 kronor. Mom-armbandet var väldigt fint, eller vad säger du mamma? Tror inte hon tycker om sådana stela armband. Skulle dock vara perfekt i Mors dag present. Vad tycker du mamma? Du kan väl lämna en liten kommentar så jag vet. ;) Det sista armbandet var lite coolt att ha på sitt bröllop eller att kanske ge i bröllopspresent. :)

Sorry för att kollaget jag satt ihop inte är det bästa, men så blir det i paint. :/ Gav gensvar på en kursares arbete under min inriktning och hon hade gjort grymt fina kollage på datorn. Kanske borde kontakta henne för en kurs? ;) Ciao för nu!

We own the Night

Filmen var faktiskt riktigt bra. Precis när vi sett den igår kväll kändes den inte så speciell, men det var den. En bra story, inte för seg eller djup och inte för "Hollywood-producerad". Joaquin Phoenix är grym. Det är mycket känslor hos hans karaktärer tycker jag och han förmedlar dem känslorna sjukt bra. :) Eva Mendes är ju inte så dum heller, hon är galet snygg också. :)





IQ test

Har jag gjort! Det var ett bra test tycker jag eftersom det testar såväl visuell förmåga och språkkunskap, logiskt tänkande, minne och matematiskt tänkande. Jag fick hela 117 och det är över normal. :D


Måste ju ha bildbevis så ni inte tror att jag sitter och ljuger om så viktiga saker. ;)


Gör testet själva här. Ciao!



Quarnevalen 2008

I lördags när jag kommit hem från kryssningen bar det av till Quarnevalen inne i stan med älskling. Det var jättemysigt och roligt, skönt med så fint väder och vi fick en jättebra plats i skuggan på Valhallavägen. Foton kommer här (tog över hundra bilder så lite svårt att välja men tar dem allra bästa ekipagen)! Vi tror att temat för i år var "miljö- och samhällskritiskt".


Mycket folk!


Cool typ dragster som kunde stegra med hjälp av alla männsikor som sitter bak.


Hänga gubbe med Ica-Stig. :P Orden blev "bäst före".
Human tetris, inspirerat från våra kära japaner (tänker på dig Maria som älskar dem!). :)
Sthlms trafiken, en remsa, en stämpel och tvärbanan.



Sjuk vård. Vården ligger i sängen och är sjuk. Tolkade jag det som!


Kaninen bär på gubben i hatten!
Klockrent ekipage, sänk en teknolog och studieskuldsindex!
Billigt med barnarbete.
Ett häftigt enormt hjul som drevs utav två människor.



Hejdå Co2, vi går nu. :P


Den dyra skrapan med studentlägenheter.
En stor Mac som får dig att tappa i vikt. :)
Friskis och fetish.
Bio kunde man titta på medan man pruttade på toaletten, samtidigt som man åker buss! :)



Betygsätta fingerfärg? stod det på långsidan. Det säger väl allt?!


Tankekraftsdrivet ekipage.
En delad bil, förstod inte tanken bakom den, men cool var den!
En mekanisk grej, som också var cool!



Denna bild får avsluta inlägget och den är dedikerad till dig mamma! :P (Retas bara!) :)



Mycket att ta igen

Oj oj oj! Jag har så mycket att blogga om så jag vet knappt var jag ska börja. Jo det vet jag, från början! ;) Det betyder kryssning! :D Här kommer Finland darling Cindy! :)

Vi började eftermiddagen med en cider och lite chips i terminalen. :)


Min snygging! :D


Soldäck och utsikten därifrån, över Lidingö! Sedan blev det buffé! MUMS!



Det var tydligen roligt med buffé... ;)


Utsikt från däck! Cindy sjunger kareoke, för första gången! Grymt modig!
Sedan blev det lite drinkar och lyssna på live band, dansa gjorde vi också!



Sedan blev det show - Bollywood, A Love Story!


Mer dans och musik! :D



Nu är vi på torra land, i Helsingfors! Glad bruttorna! :)


Ben & Jerry's glassbar! :D Fika på Café Engel och kyrkan som låg mittemot.



Maaat! Donken! :)


En fin park. Saluhallens delikatess! Vår fina och stora båt.



Tillbaka på rummet stod Cindy i sängen! ;)


Lite mer trams, mamma Agneta i sängen och solnegången från hytten!


Det var en rolig och händelserik resa. Skönt med en 1½ dygns minisemester! Nu är det godnatt mina vänner! Ciao!



Hemma bäst!

Nu är man hemma igen. Har ätit god brunch med älskling i ett tomt hus. "Päronen" har stuckit till Skåne igen, så vi får lite myshelg. :D Ska ut i solen ett litet tag sedan blir det in till stan för att kolla in Quarnevalen 2008. :) Spännande! Ciao!


Första gången!

Nu bär det av mot Finland, Helsingfors på en kryssning. :) Första gången för min del både att åka på kryssning och att besöka Finland. Ska bli trevligt! Det är jag, Cindy och hennes mamma. Cindy vann biljetterna och bjöd med mig! Riktigt schysst! Hörs igen på lördag! Ciao!


Grymt spännande!

Kollade ju i vanlig ordning Ugly Betty, som jag för övrigt tycker börjar bli lite töntigt och det spårar ut ibland. Trist, det var ju så bra i början. Iaf, kollade ju självfallet på Desperate Housewives. :D Det var grymt spännande och i början av avsnittet sa de att en av vännerna (någon av fruarna) skulle dö och en av deras makar. Det kom en tornado och alla fruar lever än. Trodde att Gabrielle och Carlos skulle försvinna, eftersom de skulle fly från stan, så trodde de skulle försvinna ur serien på ett lite mer oväntat sätt. Men Gabrielle levde när programmet var slut och Carlos hoppas jag levde. Det kanske var Tom som dog, Lynette verkade ju iaf tro det. :( Iofs, det såg inte ut som att Gabrielles man, Victor, skulle överleva den där staketstolpen. Nästan så spännande så jag inte kan hålla mig till nästa vecka. Tror jag måste kolla vad som händer! :P Någon annan som kollar på fruarna?

Tänkvärt

"Ni vet väl att livet är typ som arga leken fast tvärtom? Den som skrattar vinner."

Ur Lisa Magnussons gästkrönika i Punkt SE Stockholm 2008-05-05. Läs hela krönikan här.

Så klockrent tycker jag. Något man borde tänka på när man är nere, sur, gnällig eller arg - man vinner inget på det. Nu blir det frukost! Ciao!


Jag och hm.com

Jag har beställt och beställt och beställt från H&M! Bara billiga småsaker, men det blev ganska mycket allt som allt.

Behöll bara de två första topparna av allt detta. Det gröna linnet tycker jag otroligt mycket om, men det satt lite konstigt. Linnena var tyvärr inte heller så snygga på.


Klänningen har jag provat innan och beställde den för att den var på rea, 98 spänn liksom! Men den kändes inte helt hundra heller. Byxorna satt lite tajt och var i centrum idag och provade en större storlek, då satt de perfekt! De hade inga i svart, annars hade jag köpt dem direkt. :)


Klänningen jag pratade om innan, den med stjärnor och inte prickar. :P


Den konstiga rosa toppen som också ska skickas tillbaka. :(


Den otroligt söta toppen som jag shoppade i Skåne på MQ. Hade den på kalaset och bowlingen i lördags, bara älskar den. :D


Shoppade lite idag. :) Behövde en enkel, tunn kofta. Denna är från BikBok.


Blev även en behå, som jag också behöver! Ett par mörkbruna leggings och ett halsband, båda från Gina Tricot.

Det var mycket shopping. Nu ska jag beställa de där svarta capribyxorna och dessa oemotståndliga mjukiscapribyxorna. Jätteskönt att ha när man ska till jobbet eller så.

De är från barnavdelningen på hm.com, men skit samma! Desto billigare! ;)

Ciao!

Bowling

I lördags var jag först på kalas, sedan blev jag upphämtad för att vi skulle bege oss till bowlinghallen för två timmars bowling med Jonas päron, Jonas bror och hans tjej (och givetvis Jonas :P). Det var trevligt, men jäklar vilken träningsvärk i rygg, arm, ben och rumpa man fick. Hjälpte ju inte att mina fötter var helt demolerade sen trippen till Båstad i högklackat. :( Foton kommer här! :D


Jag antar att Stoffe instruerar Evi i hur man bowlar! :P


Stoffe är glad, Jonas är glad och jag försöker bowla! ;)



Haha, kolla Dannes min!


Danne försöker också bowla! :P
Danne kollar så att vi sköter oss.
Evi ska slå med stora magen!


Detta får göras om någon gång, men gärna utan träningsvärk tack! ;) Ciao!


Båstad, middag och drinkar!

Foto från fredagens bravader!



På bussen från Båstad till lilla mig.
Emma hittade fina barnsolglasögon på bussen. :P


Sabina! Första drinken, Strawberry daiquri, MUMS! :)



Matilda med brillorna! :P

Vi och hon skrattade så vi grät, åt/med henne! ;P
Jag med värsta drinken!
Och sist, min variant av en Cosmo! :)


Blev inte så mycket bilder. Skulle vilja ha Emmas också, för hon tog nog en del. Aja, det får vara så här för nu. Ciao!



1:a maj

Kom på att jag måste ju skriva om tentan. Det kändes så otroligt skönt att lämna in den i tisdags. Var flera som gav mig beröm och när jag lämnade den till läraren var det en sådan lättnad. :D Riktigt skön känsla. Jag trodde inte jag skulle bli klar, men det blev jag! Så nice! Wehoo!

Idag skulle jag och mamma åka och handla och sola. Sola kunde vi inte göra, för det var bokat när vi kom dit. :P Hade inte lust att vänta i 40 minuter. Så vi åkte hem igen och när vi kom hem hittade jag handlelappen jag hade skrivit, med grejer vi skulle ha till imorgon. Haha, hade glömt det helt och hållet. Pappa skulle handla lite imorgon igen, så då får han köpa det också. :) Imorgon blir det nämligen först att åka till Båstad och gå på afterwork på Sand, där Emma jobbar. Hon slutar fem så vi drar väl dit så vi är där vid halv fem. :) Sedan blir det middag här hos oss, hoppas på fint väder så vi kan grilla. Sedan blir det att dricka många goda drinkar! :D Förhoppningsvis blir det många bilder också! :D

Usch har inte varit något bra väder här nere. Igår var det ganska varmt, men molnigt och blåste jättemycket. Idag har det regnat hela dagen. :( Inte kul! Vill ha stekande sol så man kan sola lite! Sola ute och inte i solarium. :P

Funderar på om man ska fixa lite kategorier i bloggen. Vet inte riktigt vad man ska börja med, men det får väl växa fram. Haha, vad djupt det lät om en sådan skitsak! :P

Ska även föra över mitt schema till ett Excel dokument. Tycker inte om när det står skrivit i ett Word dokument, blir inte överskådligt då. Innan (de andra tre terminerna) fick vi alltid i Excel, så jag håller kvar vid det. :P

Det blir också att tona håret! Mamma är en ängel som gör det, sparar mycket pengar på det!

Ciao!

RSS 2.0