Lugn dag

Idag har jag bara slappat hemma. En kompis kom förbi och käkade lunch med mig och nu har jag, pappa och älsklng käkat flottmiddag bestående av pizza och kebab för min del. Nu väntar melodifestivalen och mamma är på plats i Malmö för att se den live. Är lite avis, skulle också vilja se! :)

Igår var det bio som sagt, den var grymt bra! Bästa svenska film jag sett, trots längden på två och en halv timme. Den innehöll mord, spänning, hemskheter och lite kärlek. En bra blandning av oerhört starka scener, dramatik och romantik helt enkelt!

http://nomon.files.wordpress.com/2008/04/mansomhatar.jpg
Usch hemsk bild, vill knappt lägga in den, men här kommer den ändå.


 


Semester

Åhh vad jag bara njuter av att vara i Skåne. Trots att jag har en hel del böcker med mig ner som måste läsas så känns det underbart ändå. Jag äter gott och bara myser! Idag har jag sökt jobb (lämnat 7 CV:s :D) och käkade donkenmat med pappa. Jag var nyttig och tog en ceasarsallad med grillad kyckling, kan jag verkligen rekommendera, gott! Nu på eftermiddagen skulle jag påbörja skönlitterär bok nummer två, Godnatt Mister Tom men blev trött och sov ett tag. Hihi! Mys! Väntar på mamma ska komma hem, då blir det plankstek. Min favorit som alltid görs när jag är nere! :D Älskling kom igår så han äter också med oss. Sedan bli det bio med tjejerna, Män som Hatar Kvinnor. Nice! Solen har även skinit på eftermiddagen plus att jag har en superfin frisyr nu med mitt "långa" hår kvar och en fin snedlugg! Hoppas ni har en underbar fredag!

Myskväll

Igår när jag kom ner till Skåne vid halv två åkte mamma, pappa och jag och handlade lite och sedan hem och lagade lunch. När vi gjort det färgade och slingade mamma mitt hår. Blev kanon som vanligt! Det tog ett antal timmar så efter det stack jag direkt till Ängelholm, in till tjejerna. Vi käkade middag ute faktiskt, myyys! El Greco heter stället, som ni förstår är det grekiskt. Sedan åkte vi och handlade efterrätt, marängsviss! Gott som bara den! Sedan bara mös vi hela kvällen, gick ut och gick med vovvarna, lämnade Ivar (en kompis hund) hos sin mamma och så. Bara myyyyyys helt enkelt!

Idag blir det mys inne i stan igen. Vi ska träffas för lunch, jag ska klippa mig dock behålla längden. Tjejerna tyckte snedare bena och snedlugg. Vi får se vad frisören säger, han är jätteduktig så litar på honom! Nu ska jag äta frukost. Ciao!

Min hemlighet

Mitt nya liv har börjat! Jag har köpt gymkort idag! :D Kommer träna på Friskis i Mörby centrum Ett pyttelitet gym men det blir nog bra! Jag och Cindy ska ta oss i kragen och sätta igång nu! Nu ska jag packa och sova! Imorgon går bussen mot Bromma flygplats halv elva! Sov gott!


Presentkort

Åhh vad jag älskar persentkort och vilka godingar jag hittade idag, ljuvligt! Här kommer lite bilder på dagens shopping med Maria!

Klänning från H&M!


Tunika/klänning från Gina Tricot!


Topp från Bok Bok!


Leggingsjeans från Gina!


Nagellack och mask från Kicks, klämmor från H&M!


Pyssel och smyckesgrejer från Panduro!


Nu är frågan, jag vill pyssla och vila lite, men måste packa egentligen. Packa lite och pyssla lite? Måste plocka undan här hemma också. Kläder överallt tycker jag. Aja, hörs sen och då avslöjas hemligheten!



Den grå vardagen

Ja idag har det varit en sådan tokrolig dag att berätta om i bloggen. Därför väljer jag nästan att strunta i denna dag. Men bara nästan. :P

Gick i skolan 9-16. Lååång dag med en något babblig lärare. :P Bla bla blaaaa... :P Åkte till bibblan i Bergshamra och lånade skönlitterära böcker som vi ska läsa. En bilderbok och två ungdomsböcker. Sedan blev det två Pija Lindenbaum böcker (måste välja en!) till ett boksamtal på Vfu:n nästa vecka (tisdag). Lånade även en folksagebok då vi ska återberätta en sådan. Det ska tydligen barnen tycka är mycket roligt. :) Jag kom hem trött och hungrig som en bäver. Valde att somna på soffan och älskling kom hem och lagade mat till mig, timjansbiffar från frysen med pommes och bea. Typisk måndagsmiddag! :P Har tvättat lite, kollat på tv och ska kolla på de fantastiska Advokaterna kl. 21. Tänkte nog börja läsa en av de skönlitterära böckerna sen, Godnatt Mister Tom tror jag.

För att lätta upp lite tänkte jag avslöja en hemlighet om mig imorgon. En sak som kommer förändra mitt liv! ;P Det ni!


The 11th Hour

Har precis sett dokumentären The 11th Hour. En riktigt bra och intressant film om jordens klimatförändringar, åstadkomna av människan. Det sades bl.a. att 1 miljard människor kan livnära sig med hjälp av solen. Idag är vi 6 miljarder människor på jordklotet och vi lever över våra tillgångar, vi lever över naturens tillgångar. Vi kan klara oss utan naturen, till en kostnad av 35 triljoner dollar per år kan vi med hjälp av teknologin göra det naturen gör. Problemet är bara att världens samlade ekonomi ligger på 18 triljoner dollar per år. Den ekvasionen går inte ihop va? Inte för mig iaf.

Det är bevisat att jordens medeltempertur ökar och den har aldrig varit högre än idag. Några grader till och Arktisk kan vara helt borta. En sak var intressant, jorden överlever men inte vi om vi fortsätter som vi gör idag. Vi konsumerar natruen. 99,9999 av jordens arter har dött ut under jordens livstid, alla arter dör och det kommer nya anpassade arter. Det farliga är att vi står högt upp i näringskedjan och är därför mest sårbara. Vi dödar sakta oss själva. Vi måste sluta använda fossila bränslen. Kan vi frigöra oss från dem hjälper det oss otroligt mycket. Återvinning och mindre utsläpp hjälper också. Solen är vår största energikälla och den måste vi utnyttja. Vi har tekniken för att rädda jorden, det som behövs är politiker som inser detta och bygger upp jorden igen och människornas medvetenhet. Vi måste förändra vårt förhållningssätt och vår attityd till moder jord, för det är vår moder, vår trygghet och kärlek.

En lång sammanfattning, men satan vad bra den var! Den är förresten skriven, producerad och berättad av Leonardo DiCaprio. Go människan, nu förändrar vi världen till en bättre plats att leva på!

http://the-reviewer.net/wp-content/uploads/the-11th-hour-poster-small.jpg



Felon

Felon handlar om en kille som blir dömd på helt fel grunder tycker jag. Han och hans liv förändras då han bli dömd till alldeles för många års fängelse. Bra tips på en ruskigt bra söndagsfilm!


http://www.trendyink.net/blog/wp-content/uploads/2009/01/felon-2008.jpg



Just nu

Snöar det massor här!

Så här såg det ur strax innan klockan ett:

Nu är det betydligt mer snö kan jag lova!



Sötvattensarmband!

Dessa blev tillverkade häromdagen! Superfina och våriga härliga armband! Otroligt fina färger! Tänkte ta 100 kronor styck för dem, det är ju ändå fina och dyrare pärlor! Gå in och kolla på emmak.se där de kommer läggas upp inom kort! :)






Helgen

Fredag:

Passade Filippa på eftermiddagen. Hämtade på dagis och sedan busade vi hos mormor och morfar. På kvällen var det middag hos Kajsa, såå mys! Och såå svull! Vilka tjockisar vi var och gud, jag åt så jag fick ont i magen. Gick upp typ två kilo denna helg. :P


En nyduschad Eskil busar! (Kajsas ettåriga son!)



Busar mer, kryper mellan mammas ben! Vårt svull!



Vi! :)


Lördag:

Passade Filippa på lördagen också, vi gick och handlade lördagsgodis, jättekul attr raca med vagnen, som vi skrattade! :) Sedan hem och käkade lunch hos mormor och morfar och kollade film och käkade godis och låg nära i soffan och mös! :)

På kvällen blev det en mysmiddag med älskling, två rätters!!

Slängde ihop en brushetta till oss!

Sedan blev det denna klassiker!


Sedan bar det av till stan, söder närmare bestämt och ett trevligt ställe - Marie Laveau. Både restaurang, bar och dansgolv. Nice!

Födelsedagsgrisen!

Jag och Helmi, en av Katrines kompisar.

Haha! Du får bjuda på den! ;) Armbandet fick hon av mig!


Tjusigt va? :)

Moa, jag och Katrine! Moa bor också i Kungshamra, så vi sällskapade hem, trevligt!


Sammanfattningsvis var det två mysiga och roliga kvällar, väldigt olika kvällar men ack så trevliga! Nästa helg kommer jag vara i Skåne, åker onsdag till söndag, ska bli sååå mysigt! :)



Godmorgon soliga fredag!

Äntligen är det fredag, som jag längtat! Mycket kul som händer i helgen och då är jag ett steg närmare nästa vecka som också efterlängtas! :) Idag väntar smyckestillverkning till två, då beger vi oss mot täby för att gå på systemet + handla lite till ikväll, för då är det tjejmiddag för min del. :) Efter handlingen åker vi till Filippas dagis och hämtar henne och åker till Majv. (Jonas föräldrars hus) och hänger där. Sen sticker jag iväg.

Imorgon väntar nya roliga äventyr och jag lovar, kameran ska få hänga med, så ni kan få lite bilder. Var ju hur länge sen som helst ni fick se nya bilder från mitt liv! Nu blir det smycken! Frukost först kanske? :) Just det, tvättmaskinen är inkopplad, nu körs den tom, den luktade gammal rökgubbe inuti. :( Hörs sen godingar!


Good ol' days!

Åhh kollade lite bilder. Vilken nostalgitripp och vilka dagar... :)

Jag och älsklingen på hans student. Då hade vi varit tillsammans ett år!


En liten systerdotter!


En liten och arg Emma! :P


Ett litet knytte föddes, för snart fyra år sedan! Jonas "lilla" systerdotter Filippa!


Min fina Emma!


Nya kompisar... :)


Ja, jag började min utbildning till lärare.


Ännu en ny fin kompis, Maria! Nyårsafton 2006/2007!


Ännu en ny bra kompis, Cindy!


En gammal kompis, den bästa sorten! :D


En gammal kompis i ny förpackning! :)


Stora systerdöttrar! :)

Åhh vilka härliga minnen och fina kompisar! Älskar er alla otroligt högt!



Smyckestillverkning

Idag trodde jag att jag skulle sluta 16, 9-16 stod det på schemat. Men vår lärare skulle iväg på något så vi fick sluta 13! Riktigt nice! Och tentan är inlämnade, känns kanon! :D

När jag kom hem trixade jag med mina smycken. Gjorde massa färgglada sötvattensarmband och har precis gjort ett länkhalsband! Ni ska få se sedan. :)

Nu kommer Teresia och älsklingen när som helst, då blir det Emmas specialar chili con carne! Bönor och majs brevid, bönor till de andra, majs till mig. :P Ciao!


7½ timme senare

Då sitter man här och är färdig med hemtenta nummer ett för vårterminen -09. Det var en riktigt lärorik tenta och en bra månad. Har lärt mig mycket inser jag. Tentan var en "svara-på-frågor-och-"skriv-av"-böckerna"-tenta. Trots det var den lätt och rolig att skriva, vilket jag aldrig tyckt innan. Beror nog på att jag skrev i ett ganska lugnt tempo, har mycket förkunskap och har läst det mesta under tiden av kursen. Det var även väldigt lättläst litteratur vilket säkert underlättar. Känns bra, bra, bra!

Nu ska jag och älskling dela på den sista B&J glassen och sedan hoppa i säng. Imorgon är det en heldag, 10-16 och ett nytt moment. Det handlar om skönlitteratur, boksamtal och återberättande bl.a. Blir nog kanon det! På kvällen ska Teresia hit och kolla SATC (var alldeles för länge sen), hoppas hon är frisk bara! Vi hörs imorgon, ciao!


Vi är med tvättmaskin!!!

Äntligen har vi fått tag på en liten tvättmaskin! Yay, nu kan vi tvätta hemma! Den kommer hämtas imorgon så håll tummarna för oss att köpet går igenom!





Bokförsäljning, NEJ TACK!

Mailkonversation:

Hejsan!
Har du kvar boken?
MVH Emma

Hej.
Ja, boken finns kvar?
Mvh M

Okej vad bra. Jag är intresserad av att köpa den, men det är så att jag hittat den till nypris för 180 kronor. Jag ger 100 kronor för boken, funkar det? Om du vill, skulle vi kunna mötas någonstans för köpet, jag bor i Bergshamra, Solna och pluggar på Universitetet för tillfället. Hör av dig!
MVH Emma

Hej!
tyvärr, jag vill ha 150:- för den.
Mvh M

Jaha då köper jag den nya för 30 kronor till då.
MVH Emma

Men liksom va? Varför inte sälja den för 100 när någon kan köpa den ny för 180? Tror hon på allvar att hon kan få 150 för den då? Griniga människa!


Dags att börja avsluta?

Nej om man ska ta och plugga lite då? Kanske bra att skriva det sista nu så jag kan pyssla med annat ikväll. Ja jag ska nog sätta igång nu. CIAO!


Tävlingsgalen!

Hittade en till tävling där man kan vinna fina kärlekssmycken! :)


Kika på hemsidan AugustiKid som smyckena kommer från.



Kissie har blivit galen!

Var med och tävla du med!


Ett presentkort på H&M hade inte varit fel!



Underbara sol!

Sitter här vid datorn och solen skiner in och värmer mig! Underbart! Himlen är nästintill blå och det är tre kalla grader ute. Funderar om man ska släpa sig ut på en liten promenad idag? Så tråkigt att gå själv bara. Älsklingen är iofs hemma, men är sjuk igen, så jag tror inte han är så sugen. Kan ju alltid försöka mig på lite övertalning, har hört att det är bra att röra lite på sig fast man är sjuk? Beror ju på sjukdomen, men för honom är det en lättare förkylning. Ska nog propsa med det, att det är bra för honom, för alla vill väl bli friska så snabbt som möjligt? ;)



Det här gör ju bara en gladare! :)

Dock lyckas jag inte vakna så tidigt så jag kan njuta av solen från så tidig timma. Nu de här dagarna jag varit ledig för att skriva hemtenta så har jag haft någon magisk två timmars snooze. Jag ställer klockan på nio men vaknar inte förrän 11-halv 12. Vad händer liksom? Jag bara trycker av alarmet utan att reagera. Aja, men nu är jag uppe iaf, solen skiner och jag ska äta en god frukost! Scones kanske? :)



Mitt heroin

Nu vet jag! Jag har ju för fan hört låten innan. Jag kände igen den så sjukt mycket första gången jag hörde den, men kunde inte placera den. Aja, tänkte jag, har väl bläddrat förbi den på ZTV eller så. Det var på tv:en, P3 Guld-galan och det var med Amanda Jenssen. Killen heter egentligen Mattias Edlund och var sångare i Motorhomes tidigare.




Lyssna och njut!



Årets första semla

Idag efter en tidig tripp till skolan, lunch med söta Maria och en liten shoppingrunda i Mörby centrum kom jag hem. Älsklingen köpte med sig fika, nämligen varsin semla! :) Jag gillade inte det så mycket förut, men när vi bodde med hans föräldrar tryckte jag snällt i mig säkert fem stycken per år! Så nu tycker jag om dem! :) Men inte mandelmassan, grädde och bulle räcker bra! Sedan däckade två tröttisar i varsin soffa och jag har äntligen släpat mig upp. Oj vad någon snarkar där ute, dags att väcka försiktigt. :) Tur att det står soppa på matsedeln idag, ärtsoppa till Jonas och Mejongsoppa till mig. Bara att koka upp på spisen! Aja, vi hörs sen! Ciao!

Just nu i mina öron: John ME - Love is my drug (på repeat!!!) ;)


Jag ljög...

...eller så kan jag bara inte bestämma mig. Den bästa låten just nu är inte Kelly Clarksons senaste. Den låt som satt sig i mitt huvud är John ME med Love Is My Drug. Åhh den är så sjukt bra och refrängen är så etsad i min hjärna nu! Jag älskar den så mycket att jag tror att jag ska göra den till min och Jonas låt, för hör och häpna, efter 5 ½ år så har vi ingen låt... Bra eller tragiskt? Nu är det på tiden och denna text känns bra för oss! GODNATT! ;)


Nattugglan

Nja så farligt är det faktiskt inte. Men ska ha seminarie imorgon och börjar 9 så jag borde sova nu. Jag ville bara meddela att tenta ångesten har släppt och jag har nu skrivit hälften, 2,5 sidor ca. Jag har skrivit om två böcker och jag har två böcker kvar, en ganska tung där jag nog kommer skriva mycket från och en som jag inte kommer skriva så mycket från. Det ska nog gå fin fint på en och en halv dag. :) Skönt! Jag har även lyckats plugga och lyssna på musik, WOW! Det har jag inte gjort sedan, ja, högstadiet antagligen. Nice! Och jag måste bara säga, 40 timmars plugg per vecka? In my ass! Förra veckan pluggade jag en dag och det var när vi hade en heldag i skolan. Aja och jag har ändå varit seriös och läst under tiden och så under denna kurs. Nu ropar sängen "Emmaaaaaa"! ;)


Skriva

Weehoo jag har börjat skriva på min tenta! :) Bättre sent än aldrig! Sista skrivdagen är onsdag men det känns helt okej. Känns inte så svårt att skriva, bara svara på sex frågor om läsning och skrivning. Vet ungefär vad jag ska skriva så det är bara att printa ner de fem sidorna! Hörs sen! Tjingeling!


Bäst just nu

Kelly rockar som få!!!




Kolla riktiga musikvideon här - You Tube



Nyheter på emmak.se

Nu ligger nya smycken uppe på sidan till försäljning. Denna gång blev det ett berlockarmband, armband på elastisk tråd och massa nya moderna halsband i olika härliga färger. Gå in och kolla på emmak.se - min egen hemsida med smycken jag tillverkar själv!

Det var allt för idag min godingar, godnatt!

Ett smakprov!



A lot like love

Kan ju passa på att slänga in ett annat filmtips, en lite mer romantisk film som vi kanske egentligen borde ha sett igår. Nja, då hade nog älsklingen inte blivit så nöjd och lämnat mig själv i soffan säkert! :P

A Lot Like Love handlar iaf om en kille och tjej som träffas och de har sex (!). De sklijs åt och träffas lite till och från under åren. Söta, roliga och lite sorgliga möten, men ni kan säkert gissa hur filmen slutar. Väldigt söt film och huvudrollsinnehavarna är grymma! Älskar Kutcher för rollen i The Butterfly Effect, verkligen mångfacetterad skådespelare. Peet är grym i The Whole Nine Yards, vilken sanslöst rolig film med Willis och Perry. Eller hur pappa? :)

Blev många filmtips i ett!


http://www.burgerschool.be/leerlingenraad/images/a_lot_like_love.jpg



The Dark Knight

Denna film fick mycket uppmärksamhet p.g.a av rollinnehavaren Heath Ledger dog innan filmens premiär och många har hyllat hans tolkning av Jokern. Jag tyckte filmen som helhet var bra, det är en sådan typisk hjälte action film. Jag tyckte det var många som gjorde bra insatser i filmen och jag kan förstå att man tycker att Heath var fenomenal i sin roll. Se den absolut!


http://innergeekdom.files.wordpress.com/2008/08/batman-the-dark-knight.jpg



Scones

Här kommer ett scones recept i form av en bild!

Hittade receptet i muffinsformpaketet!


Jag ville ju inte slösa de fina formarna så det blev bakplåtspapper istället,
och det gick prima! :D



Hjärtedagen!

Vi började dagen med att laga en mysig frukost. Eller rättare sagt, jag bakade scones!



Till det blev det en smoothie - banan och choklad.


Efter det degade vi lite framför tv:en och skulle gå ut och gå en promenad då Christoffer, Jonas bror ringde och frågade om han kunde svänga förbi med Oliver. Det gjorde dem och jag passade på att knäppa lite bilder på sötnosen, Oliver då!


Han ville inte ligga på filten. :P


Rulla rulla! Hmm, flaska! Mmm, smakar gott!


Riktigt glad är jag hos pappa! Kolla dessutom vad gullig han är, han håller i sin fot!

Jag och älskling hade egentligen tänkt åka iväg och käka på en mysig pizzeria i Täby men klockan blev mycket innan "gästerna" åkte hem och vi lagade Pasta Carbonara istället. Vi sparade 100 spänn, yes! ;) Och givetvis vispade jag ihop lite maräng på de överblivna vitorna! Mums! Därefter kröp vi upp i soffan tillsammans och kollade på en film, vilket var längesen vi gjorde ihop, det blev den omtalalde The Dark Knight. Det var vår hjärtedag, hoppas ni hade lika mysigt och roligt som oss! :D


Vänner ska vi vara

En blogg som inte handlar om mode eller ytlighet. Den handlar om något så otroligt viktigt. Det bästa är att det är två vanliga tjejer som tröttnat och påbörjat kampen. LÄS!

Friendsbloggen


Maräng

Det bästa med biffarna vi åt var att man skulle bara ha gulorna, alltså blev det en vita över (älsklingen pajade den första). Eftersom jag var på bakhumör blev det varsin stor maräng också!

Maräng

1 äggvita
½ dl socker

Gör så här:

Vispa vitan i en absolut ren, fettfri bunke på medelhastighet till ett vitt fast skum. Tillsätt därefter sockret och vispa tills skummet blivit slätt. Känn på det, sockret ska inte kännas, skummet ska inte vara grynigt. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper till två stora maränger. Grädda i ugn på 100-125 grader i cirka en timme, tills de fått en gyllene färg, med frasig utsida och seg mitten.

Detta recept är enkelt att anpassa efter antalet äggvitor, bara att gånga efter hur många vitor du har!


Nu ska jag alltid spara vitorna och göra maräng, när vi äter carbonara är det perfekt!



Chokladmuffins

Igår var jag väldigt sugen på choklad så jag bestämde mig för att prova ett recept som Linda tipsade om i sin blogg, som ursprungligen kommer från sidan Dagens muffin.

Chokladmuffins med chokladbitar

12 stycken

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl kakao
ca 175 g mörk eller ljus choklad (jag tog mjölkchoklad)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl matolja
Stora muffinsformar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk & olja. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformarna, fyll till lite mer än hälften. Tryck försiktigt ner chokladbitarna på högkant. Tänk på att de sjunker ner i ugnen.


Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. (Jag gräddade i 20 min, de blev inte kladdiga men saftiga!)

Så här såg det färdiga resultatet ut och de blev riktigt smaskiga!
Lägg märke till de fabulösa formarna, fick dem i födelsedagspresent! :)


Älsklingen ville också baka så han gjorde dubbel sats chokladbollar!



Timjanbiffar

Till middagen blev det ett nytt recept från Arla med råstekt potatis och bea.

Timjanbiffar

4 portioner

400 g köttfärs
2 äggulor
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 dl hackad gräslök
2 dl Arla Köket vispgrädde
smör

Gör så här:

Blanda färsen med äggulor, salt, peppar, gräslök och timjan. Tillsätt grädden lite i taget. Forma 8 små biffar. Stek dem i smör i en stekpanna på medelvärme ca 3 min. på varje sida. Servera med stekta tomater, vita bönor eller vitlöksstekt potatis.


Mums! :) Lagom flottigt! :P


Vi hoppade över gräslöken och biffarna smakade inte så mycket timjan som jag hoppats på. Nästa gång vi gör dem blir det lite mer timjan och persilja istället för gräslök tror jag. Jag tyckte det var lite väl mycket salt och de blev ganska lösa, lite mindre grädde och salt alltså. Vi hade iofs fryst köttfärs, kanske bättre med färsk. Vi får se om dem går att förbättra! :)


Smoothie

Oj oj vilken käkarkväll vi hade igår. Jag delar upp det så får ni alla recept och så. Det blev nämligen mycket nytt! Jag började eftermiddagen/kvällen med att äntligen göra en smoothie. Det första vi köpte när vi flyttade var frysta bär och jag har inte rört dem, mer än till en drink tror jag!

Jordgubbssmoothie:

1 stort glas eller 2 små glas

Halvfrusna jordgubbar, ca 8-10 st
1 dl vanilj och jordgubbsyoghurt (var det vi hade hemma, funkar säkert med naturell yoghurt med)
½ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
½ tsk honung

Mixa allt i en blender och servera!

En rosa dröm! MUMS!


Egentligen ville jag haft lite choklad i också, chokladsås eller oboy, men vågade inte! Får testa någon annan gång. Tänkte prova banan och choklad härnäst!

Plugg?!

Man skulle kunna tro att jag sitter uppe hela natten och pluggar som en galning. Men känner man mig så tror man inte det. Har inte pluggat ett skit idag. Känner mig inte speciellt värdelös då jag är ledig imorgon och tänkte ta tag i det på riktigt då. Gör jag inte det imorgon, ja då känner jag mig säkert värdelös. Därför SKA det pluggas imorgon. Bäst att sova så jag orkar upp i rimlig tid! Ha en god natt!


Grym kille

Kolla in denna sköning på 15 bast:



Han vann Britain's Got Talent 2008, det förstår jag med det numret! Såå skön musik!
Kan inte sluta titta på klippet. Grymt! Vilken flickfavorit han kommer bli/är!



Ååå shopping!

Shoppingnerven börjar kännas nu efter en lång och grundlig genomgång av H&M:s hemsida. Hittade allt möjligt fint. Här kommer favoriterna:

Tänk er den vita blusen med de snygga uppkavlade byxorna,
det bruna skärpet och de bruna skorna (de är dock skyhöga, AJ! Men sååå snygga).


Den läckra randiga kjolen med en vit instoppad topp och de vita tygskorna!
Föreställ er den blommiga klänningen med den vita koftan och de underbart söta rosa ballerinorna!




Fin klänning, dock tråkiga färger. Den blå skapelsen under koftan ser supersnygg ut!
Finns dock inte till salu enligt hemsidan. :(


Kan ni föreställa er hur snygg jag kan bli i dessa kläder? ;)

Åhh jag ska definitivt bege mig ut och shoppa lite snart. Många utav dessa saker står högt på listan! Ska prova: Tygskorna - både rosa och vita, randiga kjolen, ljusa blusen, byxorna och vita koftan. Hmm, vad kostade sakerna egentligen? Kan jag ha råd? ;) Måste kolla budgeten!



Blir inte bättre än så

Glömde ju berätta om världens bästa älskling som hade städat hela lägenheten och gjort så fint tills jag kom hem igår. Du är bäst sötnos! :D


Struldator

Godmorgon solstrålar!

Min dator strular så jag skriver från tv-datorn. Min vill inte starta. Har försökt i en kvart och har nu gett upp. Den har krånglat lite till och från den sista tiden, men nu vill den inte alls. Kanske dags att införskaffa sig en Mac mini? Skulle vara väldigt soft, dock ett problem. Word är väldigt bra att skriva i av två anledningar - en bra synonymordlista och en bra rättstavning. Jag tycker ju om att ha svenska som språk på mina program också, men det borde ju gå?! Bara Jonas som är motståndare till det och tycker engelska är bättre. Aja! Det är även kostnadsfråga då datorn ligger runt 4500 kronor. Vi får se, om man kan lösa det med ett bra ordbehandlingsprogram med de bra funktionerna och jag sparar som en galning så kanske. Nu ska jag äta frukost och plugga, d.v.s. om min dator vill starta någon gång...


What's going on?

Ja vad händer i mitt liv egentligen? Tittar man i bloggen händer det mest ingenting. Men i livet händer det lite iaf! :)

Skola/jobb: Fick tillbaka min tenta från kursen i fredags. Jag fick C på kursen! Supernöjd! Trodde jag skulle få ett D eller E. (A är högst och F är underkänt). Så jag är sjukt nöjd! Hade en heldag i skolan idag (9-16). Tufft! Läraren pratade lite väl mycket. Blev lite tjatigt på eftermiddagen. Är helt mossig i huvudet nu! Borde sova! Iaf ska börja skriva hemtentan som ska lämnas in senast på torsdag den 19:e. Imorgon då jäklar. Måste läsa mer men kan svara på lite frågor redan nu. Ganska nice form av tenta, ska svara på sex frågor. Både positivt och negativt med så styrd tenta, men just nu känns det skönt.

Passade barnen i måndags, men har inte jobbat något på skolan, förutom förra veckan då. Ganska bra då jag behöver fokusera på skolan nu.

Vänner/kärlek: Kompisarna är uppskjutna just nu, tenta som gäller. Träffade dock Maria idag efter skolan för en fika och babbel. Var mysigt, har inte träffats på ett tag! Får bli mer sådant då vi pluggar på samma skola nu! :) Älskling och jag njuter av vardagen så gott vi kan, hade mysigt både igår och idag med att laga mat ihop och idag satt vi och bara pratade en lååång stund efter maten. Annars blir det ofta att vi äter framför tv:en och fastnar där sedan. Då blir det inte så mycket prat då direkt. Alla Hjärtans Dag är snart och då måste man ju vara såååå käääära och mysa som aldrig förr. Bajs säger jag! Jäkla jippo-kommersiell-dag. Vi har sagt att vi inte ska köpa en massa presenter till varandra. Mitt önskemål var att vi tar en promenad ihop här runt omkring, om vädret är okej. Promenerat har vi inte gjort alls här, skulle vara mysigt att se sig omkring lite. Vi får se vad som händer helt enkelt!

Nu ska jag och mitt dunkande huvud sova! Godnatt mina vänner!


The Holiday

Just det! kan berätta om denna film, The Holiday som för ett tag sedan gick på tv och jag såg. Den var helt okej. En sådär gullig, förutsägbar film om den mest underbara kärlek människor kan hitta. Gäller att vara på rätt humör när man kollar på romantiska komedier, är man cynisk och bitter då vill man bara kräkas på denna film. Den handlar iaf om två tjejer som byter hus med varandra under deras julsemester och hittar det de minst av allt vill hitta, kärleken! :) Som ni ser nedan medverkar många kändisar. Se den om ni är på gulligull-humör! :)

http://bloggbilder.aftonbladet.se/images/5038/img_488ecbc8c3b98.jpg



Fredag till söndag

I fredags var det barnpassning som gällde. Inte vilken som helst utan söta Filippa, min sambos systerdotter på snart fyra år! Vi åkte till Täby, till svärföräldrarnas hus och passade henne där. Hon känner sig trygg där och det finns massa leksaker där! Vi var där redan nio på morgonen och jag och Filippa lekte inomhus fram tills lunch. Då käkade vi och gick sedan ut i snön! Hade snöat under natten och hela morgonen/förmiddagen så vi hittade en bra backe och åkte pulka och snowracer. Det var grymt kul, men också ganska svettigt att ta sig upp för backen. Hade glömt allt det, hur roligt det är och hur det bara bubblar upp skratt när man far ner för backen! :)

Bild tagen i pulkabacken med älsklingens mobilkamera, d.v.s. inte så bra kvalité.

Sedan begav vi oss hemåt på kvällen och sov ganska tidigt då jag var trött från dagen som gått och älsklingen mådde inte riktigt bra. Lite sjukling hela veckan har han varit. Är det inte det ena så är det det andra! ;P

Lördagen blev det en lååång sovmorgon, vaknade först vid halv nio men somnade om... Till halv tolv! Sköönt! :) Blev mest slappe här hemma hela dagen. Fick inget vettigt gjort. :P Lagade denna goding till middag och sedan fick jag en överraskning vid tv:en. Hur kunde jag ha missat att melodifestivalen drog igång denna helg??!!! Det blev att titta på den, jag tyckte det var bra att Emilia gick vidare. Brydde mig inte så mycket om Alcazar eller Marie Serneholt gick vidare till globen, men så här i efterhand tycker jag nog att Maries låt var bättre. Caroline af Ugglas har aldrig varit någon favorit och inte denna gång heller, Shirley Clamps låt var ingen hit alls tycker jag. Aja, helt okej låtar till Globen iaf! Sedan blev det ännu mer tv med Made in Sweden som vi missade i veckan och På Spåret kollade vi inte heller på i fredags så det såg vi igår. Sedan blev det ännu mer tv då vi bläddrade förbi filmen Behind Enemy Lines och kollade på den, som slutade strax efter halv två! Galet mycket tv!

Ställde klockan på tio idag, söndag, men vaknade vid nio igen. Var tänkt att jag skulle plugga idag. Och det gick bra tror ni? Nää. Pratade med päronen i tele, skulle kolla Anjas åk idag, som tyvärr blev inställt, städade badrummet och duschade. Dagen sprang iväg och sedan var det dags att bege sig till Täby för söndagsmiddag och kom hem igen vid tio.

Långt upprabblande inlägg, men så blev det idag! Kan bjuda på lite fler bilder från pulkaåkningen. :)

Jag hoppar i pulkan först!

Posar i slutet av backen!

Ha en skön natts sömn! Godnatt!

Dåliga Emma

Mmm, känner mig dålig. Jag skulle ha läst klockan nio fram tills typ nu. Och vad har jag gjort? Fixat med disken och städat lite i köket och sedan fastnat här, framför datorn. Givetvis! Blir så trött på mig själv. Måste verkligen läsa till imorgon! Vi ska förbereda en gruppgrej. "Som tur är", är jag inte speciellt trött så jag får läsa nu istället. Det dumma är att jag borde somna i tid idag för jag ska vara i skolan nio, så ingen sovmorgon där inte. Jaja, livets ständiga problem, få saker gjort i tid!

Dagen som gått var i alla fall helt okej. Vikade som sagt i en förskoleklass. Barnen var ganska spralliga och lyssnade inte så bra, men det var helt okej ändå. Ingen katastrof, men det kunde varit bättre. Var ganska trött så orkade inte tjata en massa. Nu ska jag läsa och sova och se till så att jag avslutar dagen bättre och är duktigare imorgon! :)


Busy busy

I helgen var det mys med älsklingen, smyckestillverkning, iväg på födelsedagsmiddag och busade med Oliver, passade barnen - vi gick på bio och käkade på Donken, mysigt! Var även hos svärisarna och käkade middag, kollade på en film hemma. Puh! Fullt upp som bara den!

Jag har även hunnit tokstäda lägenheten, nu är den skinade ren och jag får psykbryt om jag hittar en dammråtta eller minsta skit på golvet! :P Idag var det också en fullspäckad dag med föreläsning 9-12, därefter lunch med underbara vänner och plugg med en av dem till 16. Var hemma vid 17 med KPDP (Krya På Dig Presenter, uttryck myntat av min famlij då någon blev sjuk och det var tvungen att inhandlas KPDP ;) ) till älsklingen - B&J Half Baked, baner med choklad och skorpor. Så till efterrätt åt vi banan med choklad i ugnen och vaniljglass till det. MUMS! Chokladen är dock godast enligt mig, så 50 g mjölkchoklad till en banan. Haha, riktigt svull!

Nu ska jag hoppa i säng för imorgon ska jag jobba extra på skolan där jag vikade förra terminen och där jag också gör min praktik, även denna termin. Imorgon ska jag vara förskoleklasslärare! Wish me luck! :) Godnatt!


RSS 2.0