Tunnelbanemänniskor

Man ser mycket när man åker tunnelbana. Häromdagen råkade jag ut för en "vanlig" kille som satt och drack öl halv elva på morgonen. Sedan ringde han ett samtal om något "fett" halsband han pantat. Nu ville han köpa tillbaka det. Tragiskt med alkoholproblem. :(

Någon dag innan dess var det en läskig mamma med sin dotter som frågade ut henne - var är vi nu? Vilken station ska vi av på? Vilken uppgång? Hittar du hem härifrån nu då? Hur läskig som helst!

Nej nu kom Kajsa så nu ska jag väl bli seriös! Räkna matte är det som står på schemat idag, helt frivilligt i skolan! ;)

Tjingeling!


Bridget Jones: The Edge of Reason

Även uppföljaren var väldigt bra. Jag gillar "Bigiit" (som thailändarna sa), men samtidigt kan man störa sig på henne för att ibland är hon bara så konstig så hon bli dum eller löjlig. Men man kan ju inte sluta älska henne och det är två väldigt bra filmer. :) Nu ska jag hoppa i säng, godnatt på er!






Anonym

Ja det är väldigt kul att man kan vara anonym på nätet. En och samma person (samma IP-nummer iaf) har lämnat dessa anonyma kommentarer till mig vid två olika tillfällen:

"Får man sälja smycken bara sådär? Måste man inte ha F-skattsedel och sånt för en sån verksamhet?"

"Jag undrar också, är det verkligen lagligt?"

Det lustigaste är att personen i fråga får det att låta som att det är två olika personer, men det betvivlar jag starkt när det är samma IP. En annan grej är att personen inte verkar särskilt insatt i Skatteverkets regler.

För det första bedriver jag inget företag.
För det andra klassas det då som hobbyverksamhet och man behöver då ingen F-skattsedel. Inkomsten deklareras i ens privata deklaration.

Så, ja det är lagligt i enlighet med Skatteverket, SKV344. Så man får sälja smycken "bara sådär" och man behöver inte ha en F-skattsedel.

Om du anonyma fegis har fler synpunkter får du gärna lämna en kommentar, gärna ej som anonym. Har man åsikter borde man kunna stå för dem, med ett namn och inte få det att se ut som två personer. Fegt enligt mig!


En riktig vikarie!

Blir lite dåligt med bloggandet nu. Sorry! Jag har börjat få in rutinen att sitta kvar i skolan eller åka in till skolan de dagar jag är ledig, därför är jag inte hemma lika mycket vilket, betyder att det inte blir lika mycket bloggning. :/

Iaf vill berätta om förra veckan då jag var en riktigt vikarie. :D Läraren jag vikade för hela dagen på torsdagen för, hade möte i skolan så när jag träffade henne blev hon så glad för att vi hunnit med mer än vad hon trodde. Då sa hon: "Åhh, vad bra, en riktig vikarie! Inte en som spelar hänga gubbe hela dagen." :D Då växer man två meter bara sådär och får världens största smajl på läpparna. Bitr. rektor ringde och ville att jag skulle jobba nästa vecka, men då var jag bara helt ledig på onsdag, så onsdag ska jag jobba som textillärare igen, 8-15. :D Blir med treorna och sexorna. Ska nog gå bra nu när jag träffat dem en gång redan. :) Då ska jag och rekorn diskutera min lön också. :D

Nu ska jag och älskling kolla Prison Break och käka grönsaker och dip .:) MUMS och MYS! ;)

Tjingeling på er!


Dålig bloggare

Det är precis vad jag varit! Jag ska bättra mig. Var mycket i helgen så jag orkade/hann helt enkelt inte sitta vid datorn så värst mycket. Nu sitter jag i skolan och det är meningen att jag ska göra något vettigt. Försöker jaga rätt på alla böcker så jag kan läsa. Ska nog sätta mig och läsa lite i referens litteraturen som finns här, sådant man inte får låna hem. Egentligen skulle jag vilja köpa alla så jag kan markera och så till tentan, men så mycket pengar. :/ Är uppe i ca 500 för två böcker och två kompendium. Behöver två böcker till för ca 400. Aja! Får väl köpa dem, lättast att bara köpa nytt och slippa krångla med att stämma träff och blaj.

Till böckerna!

Tjing!


Tisdag & onsdag

Igår skrev jag och gruppen klart vårt arbete. Skönt! Många timmar har spenderats över datorn för att få ihop det till det perfekta arbetet... ;) Betyg? AAAAA såklart! ;P Hämtade även min tenta igår. Fick D. Det får väl duga. Tjejerna fick C, men får vara glad för deras skull (F är underkänt och A är högsta betyg).

Idag har jag som sagt jobbat 8-15. Jävla buss säger jag bara! Skulle tagit en kvart i åtta, tror ni den kom? NEJ! Och inte nästa efter det heller. :/ Så 8 hoppade jag på en buss till bergshamra, tog tunnelbanan och var framme i mörby, typ kvart över. Bra där Emma! De började ju inte förrän tjugo över men ändå. :( Imorgon blir det ingen jäkla buss, tar tunnelbanan direkt istället. Det är inte första gången den gör så. En tur uteblev i måndags också när jag skulle till jobbet och när jag skulle hem uteblev en tur då med. BAJSLINJE!

Idag gick väl hyfsat på jobbet. Hade två lektioner med treor och två lektioner med sexor. Treorna springer runt och leker och alla vill ha hjälp samtidigt, heeeela tiden. Sexorna var inte så mycket bättre, de var givetvis mer självgående, de som nu gjorde något och var seriösa, vissa bara satt och snackade och sprang runt och lekte hela lektion dem med. Man känner verkligen att man lever. Inte konstigt att ordinarie textillärare är sjukskriven, faktiskt. Klart är det kul också, när någon gör ett riktigt bra jobb - syr en fin sömm, klipper rakt eller gör klart välgjorda saker. Sådana som är noggranna är också roliga att undervisa. :)

På eftermiddagen har jag pratat med mamma och pappa, mysigt! Skönt att de är hemma igen från Cypern. Sedan lagade jag mat och åt tidigt, redan vid sex. Då tittade jag på ett avsnitt Desperate Housewives, spelade in det igår eftersom jag skulle upp tidigt idag. Nu har jag skrivit klart komplettring ett av tre. Känns skönt! Ska belöna mig själv med gårdagens inspelade avsnitt av Brothers and Sisters. Bridget Jones 2 får det bli en annan dag, kanske imorgon när de andra två kompletteringarna är klara. Skönt med en kort arbetsdag imorgon, 8-11:30 eller 12, beroende på om jag ska äta med klassen innan lunch eller ej.

TV-tajm! :D Tjingeling på er!


Bridget Jones dagbok

I söndags gick denna underbara film på tv. När jag bläddrade förbi kanalen på tv, slog det mig. Varför har jag aldrig sett denna mytomspunna film? Nej, nu ska jag minsann göra det! Sagt och gjort! Den var väldigt bra. Gillar den annorlunda dialogen och Miss Jones sociala klumpighet. Det fanns även oförutsägbara vändningar, vilket är väldigt ovanligt förekommande i den typen av film. Jag kan säga att det var den bästa amerikanska romantiska komedin jag någonsin sett. Om inte Sex and the City räknas som det också, då blir det en delad förstaplats. Jag längtar tills på onsdag eftermiddag, då jag ska slänga mig i soffan efter en hård dags slit och unna mig uppföljaren. Godnatt!


http://ecx.images-amazon.com/images/I/51B19W8WRTL.jpg



Trötter...

Jag skrev ju att vi skulle till Täby på lördagkvällen. Vi hade jättetrevligt, käkade pizza, kollade på Dansbandskampen (grymt btw :D), snackade och hade det bra.

Lagom till Filippa hade somnat var Ninni tvungen att åka till Danderyds sjukhus. Hennes mamma hade blivit sämre igen. Efter 3,5 år på vårdboende, mer eller mindre som ett kolli efter flera strokar, fick hon ytterligare en stroke. Ninni kom hem igen runt två, då hade Jonas också sovit ett tag. Vi tänkte sova över där, eftersom läget var så ostabilt med henne mamma och någon var ju tvungen att vara hemma med Filippa.

Jag och Jonas åkte iaf hem, jag sov i ca tre timmar, sedan ringde Ninni. Hon hade gått bort. Vi skyndade oss till Täby så Ninni kunde åka in och ta farväl. Jag kunde inte somna riktigt så sov 1,5 timmes orolig sömn med Filippa i Ninnis och Dannes säng (han var i Skåne). Filippa hostade lite och så fort hon rörde sig vaknade jag. På morgonkvisten hostade hon konstigt, världens slemklump hade hon fått. Jag trodde nästan det var falsk krupp. Det var som tur var inte det iaf. Jag sa åt henne att hosta så slemmet skulle lossna och då blev det bättre. Stackarn blev nog lite rädd. Ja jag med för den delen!

Då blir det snart begravning. Det är svårt, jag har aldrig varit på en bgravning förut. Får se om jag följer med, det är ju ändå Jonas mormor. Ska kanske höra med Evi hur hon tänker göra.

Nu ska jag laga mat. Tjing på er!


På tal om rabattkuponger...



JÄDRANS KÖPSTOPP! ;(



Specialare 2

Beställningen är nu skickad och så här såg resultatet ut, på begäran av kunden:


Tjusigt tycker jag! Vad säger ni? :)



Emma - textillärare

Så kan jag numera titulera mig. :) Denna vecka började med att vikariera på min VFU-skolan, 9-14, då två 80 minuters pass var lektion och då jag fick utöva min roll som textillärare. Det var kul! Lite stökigt och lite svårt att hinna med alla, speciellt när man inte har någon rutin alls. Det kändes ändå bra när jag gick därifrån, ingen klump i magen. :) Men man känner att man lever. ;) Jag kommer jobba onsdag och torsdag också. Ojdå! Såg nu att på torsdagen är det bild som gäller, då med fyror, precis som idag. Aja! Det går väl bra det med. :) På onsdag är det textil med 3:or och 6:or. Hjälp, läskigt! :P

På väg hem mötte jag en tjej som jag går basgruppsdagarna med. Jättekul! Hon bor också här i Kungshamra så vi slog följe hela vägen hem från Mörby centrum. :) Så trevligt så!

Nu när jag kom hem var jag duktig och fotade mina smycken, innan det blir för mörkt. Så håll utkik, snart blir det uppdatering på sidan, www.emmak.se :D

Åhh är helt slut. Vill bara sova, men ska försöka hålla mig vaken. För sent att sova nu, då somnar jag aldrig ikväll. Har börjat skriva handlelapp, vi ska STORhandla i helgen (vem ska inte det, iom, löningshelg. :P Vi lär ju inte vara ensamma.) Vi ska handla sååå mycket grejer så när man öppnar skåpen ska det trilla ut saker. ;P Vi blev självscanningskunder igår på Ica Maxi i Solna så då fick vi tio procents rabatt på ett valfritt köp. Därför tänkte vi scanna och bunkra upp rejält i helgen. Har massa rabatter, fick sådan "nyinflyttad kupong" där, handla för minst 500 och få 100 kronors rabatt. Dessutom pantade vi i helgen också, dock glömde vi dem, så det blir till storhandlingen med. NICE! Ni som känner mig, lovely med rabatter. Ni andra, nu vet ni det! :D Man sparar ju såå mycket pengar med alla rabatter. ;D

Nu ska jag glo tv. Ikväll blir det nog spagetti med köttfärssås. Vi åt iofs tacos igår, men orka bry sig. :P Behöver tömma frysen inför handlingen. :P

Tjingeling från textil OCH bildläraren! :D


http://www.edu.linkoping.se/tallboda/Slojd/Textilslojd/Clipart/symaskin.jpg



Duktig flicka!

Jag kickstartade helgen med att gå upp med älskling vid tio, skura lite i köket, sätta igång en maskin med disk, plocka in all min rena tvätt i garberoberna och plocka lite i lägenheten. Nu har jag käkat brunch, pratat med Emma och nu ska jag sätta igång att pärla tills ikväll då vi ska till Täby och hänga med Filippa och Ninni. Hängade med Carro och Filippa igår. Filippa sa: "Jag vill mysa med min mamma". Så vi får se om det blir mer lek och mys ikväll. :)

Nej nu ska jag sätta igång och fota färdiga smycken och göra lite nya. :D Förresten, har fått in en specialbeställning! Kul! :D

Tjingeling på er!

Julafton?!

Det känns så. :) Båda igår och idag fick jag paket, trots mitt köpstopp. :P Igår var det Asos kläderna (som beställdes innan köpstoppet) och idag fick jag mina pärlgrejer jag beställde i förrgår. Snacka om snabb leverans! :D

Så här såg det ut:

Fint arrangerat va? :P Ville visa helheten för er. :)
Klänningen satt bättre än jag trodde, lite stor över bröstet,
men det kanske kan sys in, eller så får det vara så. :P


Detta kom idag. :) Tänkte pyssla med det ikväll. :D

Hehe, nu fick ni se min fina H&M check också. Den får jag "spendera" efter den 15:e. :/

Det blev även en fin bildfina älskling. ;)

Haha, han får bjuda på den. :D

Usch vad det ser kalt ut, helt vit vägg i bakgrunden. Måste sätta upp lite tavlor och så här, trots att Jonas envisas med att inte vilja borra i betongväggarna. :P

Nu ska jag nog laga lite mat. Hmm, vad ska man äta idag då? Är sugen på kyckling med ris. Ska nog göra det! See ya later!

Tjing!


De Coola

Alla från Asos givetvis:

Coast Silk Mix Floral Print Bandeau Dress with sash
Jones&Jones Short Sleeve Dogtooth 50s Shirt Dress
Soo Lee Scenery Print Contrast Tie Bandeau Dress
ASOS Colour Blocked Ra-Ra Dress
Yumi Boutique Puffball Tartan Prom Dress
ASOS Lace Prom Dress
Eucalyptus Sash Belt Polka Dot Prom Dress
Unique Boutique Bandeau Boned Check Prom Dress
Eucalyptus Silk Mini Layered Organza Prom Dress
Unique Boutique Oversized Corsage Tartan Prom Dress
coola! Vet inte riktigt när man ska bära vissa utav dem, men ögongodis iaf! :D


De Sockersöta

Hittade så sjukt mycket fina klänningar från Asos att det får bli två inlägg - De Sockersöta och De Coola. Med ett stort S och C.

Here they come:

ASOS Watercolour Print Chiffon Bandeau
ASOS Premium Rose Print Prom Dress
ASOS Lace & Pintuck Sundress
ASOS Rose Print Prom Dress
ASOS Button Detail Bandeau Dress
Milly Moy Blue Flower Print Strappy Belted Dress
Tassel Textured Knitted Dress
ASOS Broderie Hem Prom Dress
Alla är helt underbara och många utav dem är superbilliga 100-300 kronor. Dock är nästan alla sommarklänningar, men va fasen! Jag skulle kunna slå till ändå, det gör mig absolut inget att de får hänga i min garberob ett halvår. :D Den sista skulle jag lätt kunna ha som bröllopsklänning (om jag nu kommer gifta mig någon gång :P), så underbar! :) Nu kommer nästa runda med De Coola! :)

VARNING!!!

Vill endast utföra en VARNING till er som läser bloggen:

Det KOMMER bli mycket suktande i bloggen den närmaste månaden, iom. köpstoppet. Allt jag inte kan köpa och allt jag någonsin velat haft kommer med stor sannolikhet läggas upp här. Hoppas ni tycker om att läsa om min vånda en månad framöver. ;P Ohh! Glömde en sak! Presenter för jag ju köpa, daddy fyller år snart och man aldrig vem som är i behov av en present... Mohaha! ;)

NU ska jag sova, är trött som en kastrull! (Haha, full som en kastrull, jag vet! Men jag är trött som en kastrull... :P) Tjingeling darlings!


Köpstopp?

Jag är faktiskt yrött på allt shoppande. Jag vill kunna spara pengar så jag kan göra något mer vettigt än att köpa materiella ting. Kanske är det lågkonjunkturen som påverkar mig. Jag vill bara kunna ha pengar på kontot och inte jämt och ständigt behöva klaga över att "jag inte har råd". Det är en prioriteringsfråga och nu prioriterar jag andra saker. Att kunna göra sådant jag tycker är kul, hälsa på familj och vänner i Skåne, hitta på saker med älsklingen och vänner här uppe, kanske ta en liten resa. Det finns mycket saker som är roligare än att vara fint klädd. Faktiskt!

Nu är det bestämt. 2008-10-15 till 2008-11-15 får jag inte köpa några kläder, accesoarer eller skor. Inga kläder eller prylar helt enkelt! Klädstoppet är infört mellan dessa datum. Inga regler utan undantag. Det jag kommer tillåta mig själv att handla är (och lägg märke till alla mina fina (bort) förklaringar):

Ett par vantar (om jag inte hittar fjolårets)
Smink (endast om något tar slut, tex. mascara)
Pälor och smyckestillbehör (det är ju ändå mitt extraknäck)
Julklappar (som jag mot all förmodan inte kommer köpa så tidigt)

Jag tror det är allt. Fram tills lön kommer nog inte vara några större problem, men när det finns pengar i överflöd på mitt konto den 25:e, då säger jag bara... HJÄLP! Någon måste stoppa mig, kontrollera mig, hålla mig inomhus. Annars.. Annars vet jag inte vad som kommer hända. Haha, jag överdriver en aning. Men jag shoppar som bäst på impuls, därför blir det att hålla sig borta från gallerior och gågator. På internet får jag faktiskt lägga en massa fina grejer i shoppingkorgen, men sedan måste jag abrupt stänga ner fönstret, så jag inte får några konstiga impulser att klicka "nästa"...

Wish me luck!!! :D

And godnight! Tjing!


Våren är planerad

Ja nu vet jag vad jag ska göra i vår. Ja och även hösten efter det. Det är ju som bekant den 15:e oktober imorgon och också sista ansökningsdag inför vårens kurser. Det blev en hel termin svenska. Har läst en halv termin redan men känner att det behövs mer eftersom jag vill jobba i skolan. Hoppas den är givande och mer djupgående. Av kursplanen att döma verkar den ganska seriös. :)

Eftersom det faktsikt bara är en termin kvar efter det, återstår Allmänt UtbildbningsOmråde 3 (AUO3) som också innehåller min examensuppsats. Jag ringde Teresia och nu är det bokat, vi skriver ihop! :D Kul! Känns som vårt grupparbete vi gör nu, är som en miniexamensuppsats och det känns superspännande inför AUO3. Kul att få lite frihet sådär på slutet av utbildningen!

Kan inte förstå att om tio veckor i skolan har jag bara ett år kvar. :D Jag vet ju dock inte om jag känner mig klar då. Skulle väldigt gärna vilja läsa konfliktbearbetning och kanske lite samhälle. Känns som jätteviktiga ämnen för min yrkesroll. Hoppas jag kan läsa det med. Vi får se, jag kanske bara står och stampar och vill ut och jobba! Det blir bra det. Men en sak är jag säker på! Tiden kommer flyga iväg och snart är jag lärare! :D

Snart är denna kurs slut och jag skiljs än en gång från trevliga människor. Finns en jag absolut skulle vilja hålla kontakten med, hoppas hon känner likadant! :) Iaf, om en och en halv vecka drar tio veckors matte igång fr min del. Ska bli spännande med något lite mer abstrakt efter en sådan känslomässigt, psykiskt tung kurs. Trevligt med omväxling helt enkelt!

Snart börjar min tv-kväll, behöver jag nämna vad? (JA! :D ) Ugly Betty, Desperate Housewives och Brothers and Sisters. :) Älskar femman. ;) Nu ska jag klura på lite nya smycken, sedan drar maratonet igång. :)

Tjingeling!


Emmas smycken

Jag har knåpat och haft mig. :) Emma, min kära Emma har blivit helt frälst i mina smycken, vilket är underbart kul. :D Här är det jag fixat ihop för just henne:


Detta blev verkligen supersnyggt! :D Det står "Angel" på ringen längst ner. :)


Gjorde även matchande örhängen, de svarta kunde inte fröken motstå! ;)


Armband! Blev också jättefint, ska nog göra några liknande modeller. :)


Söta örhängen till armbandet. :)


Även detta (från hemsidan) åkte med i paketet. :)
Ett berlockarmband som ännu inte är upplagt åkte också med. :)

Så kul gumman att du håller mig sysselsatt! Tack vare dig (och de andra som köpt) att mina smycken överlever. :D

Nu måste jag äta något, magen kurrar och uppstötningarna är inte nådiga. :/ Blir korv och makaroner tror jag! ;)

Tjing på er!


Dessa årstider

När vi först flyttade hit var det grönska var man än vände sig. Det var knappt någon insyn till grannarna och fasaden var täckt med fina löv. Sakta men säkert har färgerna ändrats, helt underbart när vi har så mycket träd i området. Vår lilla gräsmatta här utanför fönstret blev snart täckt med alla de löv som satt på träden en gång (och de fick tydligen inte ligga kvar där på marken, en högljudd lövblås forslade bort dem). Grannarna blev mer synliga (eller rättare sagt deras fönster, eftersom "alla" har fördraget) och fasadens löv ändrade färg till en djup röd nyans. Så vackert!

Idag insåg jag att snart kommer det bara stå kala träd (de är på god väg redan) kvar. Små stela pinnar som svajar i vindens blåst, inga yviga ståtliga trädkronor kvar. Visst är en fin höstdag underbar? Men vad gör man när himlen är grå, träden har tappat all sin glans och färg, regnet piskar i vinden? Jag är inget stort fan av vintern, men tanken på ett vinterlandskap, med gnistrande snö på de kala träden och snön i backen som lyser upp gör mig genast varmare inombords.

Bäst utav allt är ändå sommaren. Vad jag önskar att jag hade fått besöka den ikväll, precis såsom mamma och pappa gör idag, när de landar på soliga Cypern.


http://vendettanbettan.files.wordpress.com/2007/08/host.jpg




Specialare

Här är Marias smycken som vi knåpade ihop förra veckan:

Torkade ärtor som Maria sa! :)


Anka med luft/vatten bubblor. :)


Trollslända med sötvattenspärla.


Buddha med stardustpärla och akrylpärla.


Inte så dåliga va? :D Lite min design och lite Marias design. :)



Lovely Asos :)

Förra veckan beställdes det! Min underbara outfit (hoppas jag :) ) som antagligen kommer bäras på nyår. Kommer användas mer än så, men första gången blir nog nyår! Ja, jag vet, tidigt ute, men varför inte? :P

Allt är från Asos.

Klänning + strumpisar. :)

Detta skärp i midjan och väska till outfiten! :)


Blev två halsband också. :) Fina va? :) Det guldiga till outfiten tror jag. :)



Helgens bravader

Godmorgon!

Var ett tag sedan jag skrev. Det var en intensiv helg som krävdes en dags vila. :P Igår var det skola halva dagen och den andra halvan vet jag inte var den tog vägen. :/

Tjejerna shoppade loss ordentligt både på lördagen och söndagen. På lördagen var det ju inflyttningsfest! Vi hade inte bjudit så värst många, men i princip alla kom plus några till. Runt 25 stycken blev vi. :) Jag hade trevligt och det kändes som de flesta också tyckte det var trevligt. :D Några olycker inträffade, men det ska vi inte tänka på nu. Inte fokusera på det negativa. :P Just det, hade jag haft några bilder hade jag visat dem. Tog typ inte ett enda kort på hela helgen. :( Behöver ha en Maria där som fotar heeeeela tiden så jag kan smittas lite och fota ibland. :) Emma och Matilda fotade dock, ska se om jag kan få Emmas bilder iaf. :) Jag har fått en, kan bjuda på den. :)

På väg in till stan tror jag. :) Jag kompenserar för Emmas glada uttryck. ;)

Emma var helt galen och köpte hur mycket smycken som helst utav mig. :) Två armband och ett halsband. Två halsband till är på g till henne. Ett utav dem är specialare. :) Jättekul gumman! Tack för att du stöttar mig! :D

Nu ska jag käka frulle. Idag ska jag bara vara effektiv! Ska dammsuga, plocka upp ren tvätt, plocka undan lite och läsa. Inte jag måste, utan jag SKA vara duktig idag! :D

Hej så länge!


UNDERBART!

Igår var det en heeeelt underbar kväll. Mina skåne-tjejer har kommit upp! :D Vi hamnade i stan och efter många om och men hittade vi en parkering. :) Vi gick och käkadfe på en mysig liten pizzeria/restaurang på Odengatan som hette Pompei. Vi var tydligen sååå trevliga så vi blev bjudna på tre desserter att dela på. :D När vi kom hem fick jag ett berg med inflyttningspresenter. :D Massa otroligt fina saker! :) TUSEN TUSEN TACK TÖSER! :) Det blev en smyckesvisning och smycken "reserverades". :D

En helt underbar kväll med många härliga skratt! Tack för att ni är ni och för att ni förgyller min vardag!

Nu beger vi oss snart inte till stan för en shoppingdag på söder och i city (om vi hinner ;) ). Ikväll är det inflyttningsfest som står på schemat! Ha en lovely helg, det kommer jag (vi) garanterat ha! :D

Tjingeling!


Låååång dag

Ännu en lång dag. Kom hem vid halv tolv, för en timme sedan ca. Idag var det en superbra föreläsning som stod på schemat mellan 10 och 12:30. Handlade om vilka svårigheter nyexade lärare möter under sin första tid i yrket och varför de tycker att just vissa saker är svåra. Visserligen var det baserat på forskning från 80-90-talet, men otroligt givande ändå, mycket gäller fortfarande. Lite skräckinlagande i början av föreläsningen, men det är bara att inse att det kommer vara tufft. Tar jag mig igenom de tre första terminerna verkar det som jag kommer fastna för alltid. :)

Därefter var det lunch och arbete med gruppen till fyra. Sedan blev det en tripp till NK för att inhandla knappar till kuddarna, vidare till Täby för impulsmiddag, tvättande utav kläder (färdigt nu :D) och syjunta. Det tog en jävla tid med att sy, maskinen baaaara krånglade idag. Skulle "bara" sy knapphål och knappar, vilket tog ca 3 timmar. FY! Men nu är de klara, ska sätta på överdragen på kuddarna innan vi lägger oss. :) Så fint så! Hoppas jag... :)

Imorgon kommer tjejerna hit i gruppen, vi ska skriva på tentan och förbereda oss inför vår första intervju med min handledare - klasslärare i en 2-3:a. Sjukt spännande! Lär vara ännu mer taggad imorgon, för nu är jag bara så gaaaalet trött... :/

Idag levererades även en specialbeställning till Petra.


Tjusigt va? :D Svart mockaarmband och bilden har Petra tagit!

Just det! Efter intervjun, som är vid halv fyra och vi i gruppen är säkert inte klara förrän halv sex, då ska jag iaf möta Kajsa och Teresia för lite middagsmys. Vi handlar och lagar sedan mat här! Ska bli sååå kul att träffa dem, var flera flera veckor sedan och sååå kul att få visa dem lägenheten. :D

Nu ska jag SOVA!

Tjing!



RSS 2.0