The 11th Hour

Har precis sett dokumentären The 11th Hour. En riktigt bra och intressant film om jordens klimatförändringar, åstadkomna av människan. Det sades bl.a. att 1 miljard människor kan livnära sig med hjälp av solen. Idag är vi 6 miljarder människor på jordklotet och vi lever över våra tillgångar, vi lever över naturens tillgångar. Vi kan klara oss utan naturen, till en kostnad av 35 triljoner dollar per år kan vi med hjälp av teknologin göra det naturen gör. Problemet är bara att världens samlade ekonomi ligger på 18 triljoner dollar per år. Den ekvasionen går inte ihop va? Inte för mig iaf.

Det är bevisat att jordens medeltempertur ökar och den har aldrig varit högre än idag. Några grader till och Arktisk kan vara helt borta. En sak var intressant, jorden överlever men inte vi om vi fortsätter som vi gör idag. Vi konsumerar natruen. 99,9999 av jordens arter har dött ut under jordens livstid, alla arter dör och det kommer nya anpassade arter. Det farliga är att vi står högt upp i näringskedjan och är därför mest sårbara. Vi dödar sakta oss själva. Vi måste sluta använda fossila bränslen. Kan vi frigöra oss från dem hjälper det oss otroligt mycket. Återvinning och mindre utsläpp hjälper också. Solen är vår största energikälla och den måste vi utnyttja. Vi har tekniken för att rädda jorden, det som behövs är politiker som inser detta och bygger upp jorden igen och människornas medvetenhet. Vi måste förändra vårt förhållningssätt och vår attityd till moder jord, för det är vår moder, vår trygghet och kärlek.

En lång sammanfattning, men satan vad bra den var! Den är förresten skriven, producerad och berättad av Leonardo DiCaprio. Go människan, nu förändrar vi världen till en bättre plats att leva på!

http://the-reviewer.net/wp-content/uploads/the-11th-hour-poster-small.jpg



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0