Maräng

Det bästa med biffarna vi åt var att man skulle bara ha gulorna, alltså blev det en vita över (älsklingen pajade den första). Eftersom jag var på bakhumör blev det varsin stor maräng också!

Maräng

1 äggvita
½ dl socker

Gör så här:

Vispa vitan i en absolut ren, fettfri bunke på medelhastighet till ett vitt fast skum. Tillsätt därefter sockret och vispa tills skummet blivit slätt. Känn på det, sockret ska inte kännas, skummet ska inte vara grynigt. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper till två stora maränger. Grädda i ugn på 100-125 grader i cirka en timme, tills de fått en gyllene färg, med frasig utsida och seg mitten.

Detta recept är enkelt att anpassa efter antalet äggvitor, bara att gånga efter hur många vitor du har!


Nu ska jag alltid spara vitorna och göra maräng, när vi äter carbonara är det perfekt!



Kommentarer
Postat av: Maria

Jösses vad du är duktig och lagar och bakar och har dig :) Ser riktigt smaskigt ut måste jag säga :)

2009-02-14 @ 15:08:02
URL: http://mariaekbergs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0