Studentlägenhet

Ja, det är det! Kontraktet kom i onsdags tror jag och i fredags låg det på lådan upp till Sthlm igen. Den 1:a september för vi tillträde till vårt första egna och gemensamma boende. :D

Så här ser planritningen över lägenheten ut:



Det är som ni ser, en trea på 55 kvm. Vi har fått se bilder på lägenheten, utav de nuvarande hyresgästerna och den ser bra ut (lägger inte ut dem här eftersom det är deras bilder, förstår ni väl? :P). Det är iofs väldigt svårt att se hur väggar och sådant ser ut på en bild, eftersom bilderna är tagna på rummen i sin helhet, inga detaljbilder. Dock sa hon att golv, väggar och tak inte gjorts vid sedan -89. :( Tvätfat och diskbänk var sedan -67. :P Vi får se vad besikningsmannen säger i slutet av augusti då besiktning av lägenheten sker. Vi vill definitivt renovera. Vet inte hur det funkar om vi får material och får göra jobbet själva eller om det kommer hantverkare och gör det åt oss. Någon som renoverat i studentlägenhet? Hur funkade det för dig/er isf?

Vi har även köpt deras bänkdiskmaskin. Den kan ni få se!


I söndags var jag och Ninni på loppis och då fyndade jag fyra köksbordsstolar för 100 kronor. :D De är gröna med vit-grön-rutig klädsel, men ska målas om till vita med beige kädsel. Blir nog superfint! :) Åkte sedan hem till mamma och pappa och kollade igenom flyttsaker vi hade på vinden. Lite är redan uppkört, men mer ska upp. Vi får ett köksbord utav dem också, som också ska målas vitt. Ni ska få se före och efter bilder på både det och stolarna hade jag tänkt mig. :) Hemma hos päronen skrapade jag även ihop fem uppsättningar gardiner och en massa krukor. Tack! :D Vi kommer även ta med mycket av grejerna vi använder i Täby och sedan kommer vi även få lite mer saker, lampor och så av Jonas föräldrar. Supersnällt! :D Tackar! :)

Det är ganska mycket som ska göras inför flytten. Två saker är avklarade, vi har öppnat gemensamt konto, med varsitt kort kopplat till det. Hur många vuxenpoäng är det inte på det? ;) Vi har även ansökt om lån för kommande terminer. Lite trist att behöva låna nu, men vi får se det som att vi sparat en hel massa pengar på att bo hemma hos Jonas föräldrar i två år. :)

Nu ska jag plocka undan smyckena för idag, ta en dusch och hoppa i säng! Gick faktiskt upp i tid idag (halv tio :P). Kanske blir ännu tidigare imorgon om vi somnar i tid idag, dvs. runt tolv. ;) Ciao på er!


Kommentarer
Postat av: Linda

Måste kännas härligt att äntligen flytta tillsammans på riktigt, eller va man ska säga!! :) Ser fram emot att se en massa bilder, är alltid kul att se hur folk bor.

Exakt en sånndär diskmaskin hade jag och T i vår första lägenhet också, skit bra!! Hatar att diska :)

2008-08-11 @ 23:16:19
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: Maria

Spännande! :) Ser fram emot att få se det irl :D Men först och främst träffa er igen imorgon :) WIiii :)

2008-08-12 @ 10:16:47
URL: http://mariaekbergs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0