Regn = perfekt dag för...
Bak! :D Idag har jag bakat och vet inte hur länge sedan jag gjorde det sist. Det blev:
Makroner
ca 25 st
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1½ dl strösocker
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
2 msk kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.
Smörkrämen:
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och kakaon. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.
Tips! Använd färdig nötkräm, t.ex. Nutella, istället för smörkräm.


Men goda som attans blev dem! :D Receptet är från arla.se.
Slänger även in en bild på min lunch:

Ska vara falukorv egentligen men det fick gå med detta. :) Så jäkla gott, men vet inte sist jag åt det. Nu ska jag hämta mitt paket från Panduro i centrum och köpa en liten sak också. Ciao!
Makroner
ca 25 st
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1½ dl strösocker
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
2 msk kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.
Smörkrämen:
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och kakaon. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.
Tips! Använd färdig nötkräm, t.ex. Nutella, istället för smörkräm.

Så här såg mina ut. :)

Så här skulle de se ut. :P
Men goda som attans blev dem! :D Receptet är från arla.se.
Slänger även in en bild på min lunch:

Stuvade makaroner med stekt korv.
Ska vara falukorv egentligen men det fick gå med detta. :) Så jäkla gott, men vet inte sist jag åt det. Nu ska jag hämta mitt paket från Panduro i centrum och köpa en liten sak också. Ciao!
Kommentarer
Trackback